Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές από δύο περιπτώσεις κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη μας, εκ των οποίων το ένα ήταν αληθινό, ενώ το δεύτερο αποδείχτηκε απλές… αμυγδαλές. Και τα δύο περιστατικά συνδέονται με το Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο. Η ασθενής με το θετικό δείγμα κυκλοφόρησε στην πόλη, αλλά ευτυχώς κατά την ιχνηλάτηση των επαφών της όλες αποδείχτηκαν”καθαρές” από Sars Cov2.

Έβγαιναν για ψώνια, αλλά όλα τα δείγματα αρνητικά

Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε θετική στο νέο κορωνοϊό μια μεσήλικη ασθενής, που φιλοξενείται σε εξωτερικό διαμέρισμα του Νοσοκομείου στο Χαϊδάρι. Συγκατοικούσε μαζί με άλλους τρεις ασθενείς. Παρουσίασε πυρετό και εισήχθη τη Δευτέρα 27 Ιουλίου για νοσηλεία στο Αττικό, όπου υποβλήθηκε σε τεστ και βρέθηκε θετική.

Όπως κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ, η ασθενής μαζί με τους άλλους τρεις που συγκατοικούσε έβγαιναν τις προηγούμενες ημέρες στο Χαϊδάρι για ψώνια σε εμπορικά καταστήματα και ο κίνδυνος διασποράς του ιού ήταν υπαρκτός και μεγάλος. Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα είχε μπει συνεργείο ελαιοχρωματισμού στο διαμέρισμα για τεχνικές εργασίες. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ήταν αρκετοί και οι νοσηλευτές που επισκέφθηκαν το συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Σε επικοινωνία που είχε το «Χαϊδάρι Σήμερα» με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και του Συλλόγου Εργαζομένων του Δρομοκαϊτείου, Μιχάλη Γιαννάκο, μας ανέφερε πως έγιναν μαζικά τεστ στους τρεις ασθενείς, σε εργαζομένους και σε εργάτες του συνεργείου ελαιοχρωματισμού. Προέκυψαν όλα αρνητικά. Η μεσήλικη ασθενής, όταν αρνητικοποιήθηκε το δείγμα της, εξήλθε από το Αττικόν.

«Το ευχάριστο είναι πως δεν υπήρξε διασπορά σε ασθενείς και εργαζόμενους του νοσοκομείου», τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

Ο κορωνοϊός αποδείχθηκε αμυγδαλίτιδα

Στο ίδιο διάστημα μια νεαρή εργαζόμενη του ίδιου νοσοκομείου εμφάνισε συμπτώματα που ταίριαζαν με αυτά του κορωνοΐού. Την Τρίτη 21 Ιουλίου είχε μεταβεί στο χώρο του Δρομοκαϊτείου στο Χαϊδάρι, για υπηρεσιακούς λόγους και την επόμενη εμφάνισε συμπτώματα. Η συγκεκριμένη εργάζεται σε ξενώνα που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και φιλοξενεί 23 ασθενείς.

Στις 22 Ιουλίου ενημέρωσε την προϊσταμένη της για την κατάσταση της υγείας της και εκείνη της υπέδειξε να πάει αμέσως στο σπίτι της. Τα συμπτώματα όμως επέμειναν και δύο μέρες μετά εισήχθη με πυρετό στο Αττικό. Αμέσως ελέχθησαν και οι 23 ασθενείς, αλλά και όσοι συνάδελφοι ήρθαν σε επαφή μαζί της στο χώρο του Νοσοκομείου. Όλοι τους βγήκαν αρνητικοί. Μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία η εργαζόμενη πήρε εξιτήριο από το Αττικό και όπως αποδείχτηκε έπασχε από οξεία αμυγδαλίτιδα.  

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Ιουλίου, μετά από σχετική ερώτηση του Απόστολου Θεοφίλη, η αντιδήμαρχος Μόρφη Σάββα ανέφερε πως, επειδή ο πατέρας της νεαρής εργαζόμενης είναι οδηγός στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χαϊδαρίου, με εντολή της δημοτικής αρχής υποβλήθηκε σε εξετάσεις το πλήρωμα του συγκεκριμένου απορριμματοφόρου και όλοι βρέθηκαν αρνητικοί. Ταυτόχρονα έγιναν απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας τους και στα οχήματα.