ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Κόψτε και κανένα πρόστιμο για να μπει τάξη στο Χαϊδάρι!”

 

Το Χαϊδάρι δεν διακρίνεται για την τάξη και την εύρυθμη λειτουργία του στο πεδίο της “καθημερινότητας”. Το ρεπορτάζ του δημότη έρχεται αυτή τη φορά έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο και αφορά την ασφαλή κίνηση των παιδιών και την διαχείριση απορριμμάτων. Υποστηρίζει ότι η εφαρμογή των νόμων, του ΚΟΚ και του Κανονισμού Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου μας, ακόμη και με την επιβολή προστίμων, είναι το κλειδί για την ομαλότερη λειτουργία της καθημερινότητάς μας.

Η συμπολίτισσα κ. Ελισάβετ Μπούρα με επιστολές της απευθύνεται σε δύο αντιδημάρχους.

Αξιότιμε κε Σταθά

Θα ήθελα να σας ενημερώσω επειδή είστε ο καθύλην και τόπο αρμόδιος  αιρετός Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας  και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες:

 1. Σχετικά με τη πινακίδα που έχει  καταστραφεί και πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί στην οδό Περραιβού, στο δημοτικό σχολείο (φωτό). Όπως καταλαβαίνετε αφορά το θέμα ασφαλείας των παιδιών μας
 2. Για τη κατάληψη του πεζοδρομίου από το μηχανάκι (που μάλλον είναι κάτι σαν μόνιμη κατασκευή πλέον).
 3. Για τη τοποθέτηση απορριμμάτων στο πεζοδρόμιο και εκτός κάδων, όπως προβλέπει ο Κανονισμός Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου μας, περιμένω  δημόσια ενημέρωση σχετικά με την  επιβολή προστίμου για το παραβάτη.
 4. Για τη στάθμευση του τροχόσπιτου (πέραν του έτους). Το άρθρο 34 παράγραφος 4 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ορίζει ότι «στις κατοικημένες περιοχές απαγορεύεται η στάθμευση φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους πάνω από 3,5 τόνους, λεωφορείων, μηχανημάτων έργων, αγροτικών μηχανημάτων, ρυμουλκούμενων, τροχόσπιτων και σκαφών, πέραν από 24 συνεχείς ώρες».   https://diavgeia.gov.gr/doc/ΩΜ0ΥΩΗ3-Δ4Κ?inline=true    
 5. Πεζοδρόμια. Βάσει του αρ. 2 της αρ. 52.907/28-12-2009 (Φ.Ε.Κ. Β’ 2621/31-12-2009) Υπουργικής Απόφασης σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους πόλεων και οικισμών, που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών, επιβάλλεται ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών, που χρησιμοποιείται για τη συνεχή, ασφαλή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία κάθε κατηγορίας χρηστών, με απαραίτητο ελάχιστο πλάτος 1,50μ. (του κρασπέδου μη συνυπολογιζόμενου) ελεύθερο από κάθε είδους σταθερό ή κινητό εμπόδιο. Οποιαδήποτε εξυπηρέτηση όπως σήμανση, φύτευση, δημοτικός εξοπλισμός απαγορεύεται να τοποθετείται εντός της ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών.
 6. Για όλες τις παραβάσεις έχουν παράλληλη εφαρμογή και οι αντίστοιχες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και των σχετικών Νόμων και διατάξεων. 
 7. Σημείωση: όλα τα πρόστιμα επιβάλλονται κατόπιν σχετικής έκθεσης ελέγχου.

Αξιότιμε κε Χουδελούδη,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω, επειδή είστε ο καθύλην και τόπο αρμόδιος  αιρετός  (αντιδήμαρχος  ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ) και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες:

 1. Για τον όγκο των κλαδεμάτων, τα οποία τοποθετήθηκαν από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πρασίνου (23-3—2018) στην οδό Περραιβού επί του πεζοδρομίου, σε ανοιχτές σακούλες που ευνοείται η διασπορά τους  από ελαφρύ αεράκι ή ένα ζωάκι και όχι σε ανθεκτικά δοχεία ή σε ελαφριά δέματα τα οποία δεν ξεπερνούν τα 3cm). Επίσης έχουν τοποθετηθεί δίπλα στους κάδους και κλαδιά πεύκου εκτός σακούλας. Σας υπενθυμίζω  τι αναφέρει «ο κανονισμός» και περιμένω δημόσια ενημέρωση σχετικά με την  επιβολή προστίμου για τον παραβάτη.  
 2. Δίπλα στους κάδους είναι τοποθετημένες ανοιχτές σακούλες από αδρανή οικοδομικά υλικά, όπως και στο πεζοδρόμιο πίσω από τους κάδους. Να σας υπενθυμίσω πέραν του «κανονισμού» ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση απορριμμάτων σε ηλεκτροφόρους στύλους Αστυνομική Διάταξη : 7/1997 . Υπ΄αριθ. 1023/2/37-μγ /1997 – ΦΕΚ-Β-90/11.2.1997. Απόφαση Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Μέτρα για την πρόληψη ατυχημάτων.

"Κόψτε και κανένα πρόστιμο για να μπει τάξη στο Χαϊδάρι!" 1

http://www.haidari.gr/LinkClick.aspx?fileticket=sDQ3DpsJLeA%3d&tabid=800&language=en-US

 1. Δεν τοποθετούμε στον χώρο γύρω από τους κάδους και σε κοινόχρηστους χώρους

ογκώδη απορρίμματα χωρίς προηγούμενη επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία

του Δήμου (τηλ.210 5818860 – 210 5811624) για τον προσδιορισμό του χρόνου και

του χώρου εναπόθεσης).

 1. Αδρανή οικοδομικά υλικά και υπόλοιπα χρώματα, προερχόμενα από εκσκαφές,

κατεδαφίσεις και γενικά οικοδομικές εργασίες απομακρύνονται με ευθύνη των

υπόχρεων.

 1. Τα υπολείμματα καθαρισμών κήπων, κλαδεμάτων, συσκευάζονται σε ανθεκτικά

δοχεία ή σε ελαφριά δέματα τα οποία δεν ξεπερνούν τα 3cm.

Στους παραβάτες του παραπάνω κανονισμού θα επιβάλλεται το ανάλογο πρόστιμο.

Όσο για το πλαστικό ποτήρι του καφέ, πόσο δύσκολο είναι να το αδειάσει ο χρήστης και να το βάλει στον μπλε κάδο;

ΥΓ 1 Όλα τα παιδάκια που συναντώ τα πρωινά στο δρόμο για το σχολείο και μου χαμογελούν τόσο γλυκά όταν πάντα παραχωρώ προτεραιότητα, να ’ναι καλά τα ίδια και οι γονείς τους.

ΥΓ 2. Όσο για τις επί προσωπικού αγοραίες εκφράσεις από συγκεκριμένο εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής, θα ξαναπώ ότι ο τρόπος που εκφράζεται κάποιος αντιπροσωπεύει και χαρακτηρίζει τον ίδιο.

ΥΓ 3. Παρεμπιπτόντως, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το “Χαϊδάρι Σήμερα” που αναδεικνύει τα προβλήματα της πόλης, μείζονος σημασίας όπως αυτά της ασφάλειας των μαθητών και ευάλωτων ομάδων γενικότερα, που σε άλλη περίπτωση θα έμεναν  στα “εισερχόμενα του δήμου” ή όπως αλλιώς θέλει να το πει κανείς…

Καλή συνέχεια με υγεία και καλή πρόοδο σε όλους-ες και μάτια ανοιχτά…

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button