ΑΠΟΨΕΙΣ

Δίπλα δίπλα η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και η “πολιτική χαβούζα” της Αθήνας

Αλεξάκης Δημήτρης, Δημοτικός Σύμβουλος “Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου”

Με αφορμή το άρθρο του Νίκου Μπελαβίλα, καθηγητή πολεοδομίας και ιστορίας της πόλης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Πειραιάς για όλους”, το οποίο αφορά την εγκατάσταση του νέου Ελληνικού Υπερυπολογιστή στα βιομηχανικά ερείπια του Λαυρίου, θα ήθελα για μια ακόμα φορά, δεδομένων και των πρόσφατων νομοθετικών παραστρατημάτων της κυβέρνησης για την περιοχή μας, κόντρα στον άνθρωπο και το περιβάλλον, να επισημάνω τα εξής: 

Στα Δυτικά του Λεκανοπεδίου (Χαϊδάρι – Σκαραμαγκάς), δεν έχει εμπεδωθεί ακόμα η ιδέα ενός τεχνολογικού hot spot, παρά το γεγονός ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις! Ονειρεύονται τη “Riviera” των νοτίων, τον κόλπο της Ελευσίνας γεμάτο καφετέριες και ουζερί (αυτή είναι η υπεραξία του τόπου για ορισμένους), ίσως και κανένα καζίνο!

Ξαφνικά, μας προκύπτει μια πιθανή εγκατάσταση επαναεριοποίησης LNG (Liquide Naturale Gas / υγροποιημένου φυσικού αερίου) ίσως και μια εγκατάσταση παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από φυσικό αέριο, ανάλογα με τα κέφια του επενδυτή, δίπλα στα σπίτια της Αφαίας! Aντί επανεκκίνησης της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας!

Όλοι προσγειώνονται στην πραγματικότητα!

Κοντά στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης – Ελευσίνα 2023 (Δυτική Αττική) και η “πολιτική χαβούζα” της Δυτικής Αθήνας (από τη Φυλή μέχρι τον Σκαραμαγκά)!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button