ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δράση για να πέσουν τα συρματοπλέγματα στον Σκαραμαγκά – Συμβολικός καθαρισμός της Ακτής

Η διεκδίκηση κομματιού της Ακτής Σκαραμαγκά είναι μια υπόθεση που έρχεται τραυματικά από το παρελθόν, αλλά, αν ευδοκιμήσει, θα ορίσει θετικά το μέλλον της πόλης μας. Όπως είναι γνωστό, αυτή την περίοδο ο Δήμος Χαϊδαρίου κάνει νομικό αγώνα στο ΣτΕ, ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια για την ενεργοποίηση της κοινής γνώμης της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε συμβολική δράση καθαρισμού στο ελεύθερο κομμάτι της Ακτής, γύρω από το λιμανάκι, από την Διαπαραταξιακή Συντονιστική Επιτροπή, για λογαριαμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το πρωί του Σαββάτου, λοιπόν, έγινε η πρώτη κινητοποίηση στην Ακτή. Ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός μιλώντας στην εφημερίδα μας δήλωσε: “Δίνουμε αγώνα και υπερασπιζόμαστε το δίκαιο της πόλης, με ισχυρά νομικά επιχειρήματα όσον αφορά τις προσφυγές. Σήμερα δίνεται το μήνυμα ότι είμαστε εδώ με ενότητα και αποφασιστικότητα”.

Γιάννης Θεοτοκάς

“Είναι μια πράξη με θετικό χαρακτήρα”, μας είπε ο άτυπος συντονιστής της Διαπαραταξιακής, Γιάννης Θεοτοκάς, που δεν θέλησε να επεκταθεί, αρκούμενος στο “καλή αρχή!”.

Ο Μιχάλης Σελέκος με τον Μόσχο Χουδελούδη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Κάτω Αφαίας, Σωκράτη Δεληγιάννη.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μιχάλης Σελέκος, μας ανέφερε ότι θα προτιμούσε πιο δυναμική παρέμβαση: “Βρισκόμαστε σήμερα στην Ακτή του Σκαραμαγκά στη συμβολική επιχείρηση καθαρισμού που γίνειται στο πλαίσιο διακδίκησης της Προβλήτας 4. Είναι μία δράση που αποφασίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά έχουμε επιφυλάξεις ως προς τις ενέργειες που έπρεπε να έχουν προηγηθεί, αλλά και σε αυτές που έπρεπε να γίνουν μετά την απόδοση της Προβλήτας στον Προκοπίου. Πιστεύουμε δηλαδή ότι θα έπρεπε να γίνει προσφυγή ακύρωσης στους όρους του διαγωνισμού για να προλάβουμε να μην γίνει ο διαγωνισμός και τώρα θα έπρεπε να ακολουθήσουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Για παράδειγμα, είναι δίπλα μας η Εθνική Οδός… θα τους πόναγε μια τέτοια δράση. Και μια μεγάλη συγκέντρωση διεκδίκησης βέβαια των Χαϊδαριωτών, στο Παλατάκι η στο Δημαρχείο, καλώντας και όλους τους φορείς, γιατί σήμερα δεν υπάρχει και πολύς κόσμος.”

Δημήτρης Αλεξάκης.

Ο εκπρόσωπος της ομάδας δημοτικών συμβούλων των Πολιτών σε Δράση, Δημήτρης Αλεξάκης, εστίασε στο γεγονός ότι η παράταξή του έχει πλούσια δράση για τον Σκαραμαγκά και συγκεκριμένες προτάσεις: “Είμαστε συνεπείς διαχρονικά και με σχετικές δράσεις πολιτιστικές στο παρελθόν, αλλά και με συγκεκριμένες προτάσεις για την ήπια ανάπτυξη τόσο των 220 στρ. της προβλήτας και του χερσαίου χώρου πίσω της όσο και των 10,5 στρ. γύρω από το λιμανάκι, που ανήκουν στην κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου και τη Διεύθυνση δασών. Καμία δημοτική αρχή μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει το παραμικρό!”.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button