ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κινητή μονάδα ΕΚΑΒ Χαϊδαρίου, ώρα μηδέν

γράφει η ΚΑΛΥΨΩ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ
υποψήφια δημοτική σύμβουλος
“Ώρα Χαϊδάρι – Άρης Πανόπουλος”

Στις μέρες μας γίνεται διαρκώς λόγος για αμεσότητα πρόσβασης των πολιτών στις δημόσιες δομές υγείας.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου τα τελευταία έτη είχε το προνόμιο να διαθέτει την κινητή μονάδα Ε.Κ.Α.Β ,που έχει πλήρωμα δύο διασώστες κι έναν ιατρό. Δυστυχώς, όμως, αυτό που κάποτε για τον δήμο μας ήταν πλεονέκτημα, σήμερα τείνει να χαθεί, μετά από πολύμηνη αδιαφορία της δημοτικής αρχής για το θέμα. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι η κινητή μονάδα Χαϊδαρίου να μεταφερθεί οσονούπω σε έτερο δήμο των δυτικών προαστίων.

Είναι μια από τις λίγες κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ με ιατρό, η οποία μπορεί να επεμβαίνει σε δύσκολα και επείγοντα περιστατικά των πολιτών και δεν κατέστη δυνατόν να αξιοποιηθεί κατάλληλα, αφού η ολιγωρία των υπευθύνων δε μπόρεσε να εξασφαλίσει έναν ανθρώπινο χώρο για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών στέγασης των διασωστών και των ιατρών.

Ο ιατρός στην κινητή μονάδα κάνει 24ωρη βάρδια, συνοδευόμενος από το εκάστοτε πλήρωμα ασθενοφόρου, ώστε να παρέχουν εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια, γι’ αυτό χρειάζεται ένας χώρος στέγασης – αναμονής τους. Εδώ και καιρό μετακινούνται σε ακατάλληλους χώρους στέγασης. Απόρροια αυτού θα είναι να εγκαταλείψουν το δήμο μας.

Κινητή μονάδα ΕΚΑΒ Χαϊδαρίου, ώρα μηδέν 3

Σε πρόσφατη επίσκεψη μας με τον υποψήφιο δήμαρχο Χαϊδαρίου Άρη Πανόπουλο στο Ψ.Ν.Α Δρομοκαΐτειο, είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε με διασώστες, οι οποίοι εξέφρασαν τη λύπη και την αγανάκτησή τους για αυτή την κατάσταση.

Ως ενεργός δημότης θεωρώ υψίστης σημασίας την ύπαρξη μιας κινητής μονάδας με ιατρό δίπλα μας και όχι κάπου αορίστως κοντά μας, διότι η υγεία πρέπει να είναι πρωτεύον ζήτημα κάθε δημοτικής αρχής.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει επισημανθεί κατά καιρούς, πλην όμως λύση δεν έχει ακόμη βρεθεί.

Μια κρίσιμη δομή για την περιοχή μας έπρεπε να προφυλαχθεί και η παράταξη μας συνειδητά επιθυμεί να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το εν λόγω ζήτημα, που επηρεάζει την προνοσοκομειακή φροντίδα των πολιτών του Χαϊδαρίου, να βρει τη λύση του.

Είναι πλέον η Ώρα για σεβασμό στην υγεία.

Κινητή μονάδα ΕΚΑΒ Χαϊδαρίου, ώρα μηδέν 5

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button