ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Εφιαλτικές εικόνες στο Θριάσιο – Τοξικοί καπνοί από το έδαφος

Εφιαλτικές εικόνες καταγράφει ρεπορτάζ του zugla.gr σε ανεξέλεγκτη, παράνομη χωματερή στον Ασπρόπυργο, εν έτει 2021. Τοξικοί καπνοί αναδίνονται μόνιμα μέσα από τη γη. Φορτηγά απορρίπτουν τα μπάζα και τα σκουπίδια τους, όταν δεν «κοιτάζει» κανείς. Και μια ολόκληρη πόλη να υποφέρει κάθε φορά που πιάνει ο Βοριάς και όλη αυτή η ενοχλητική, εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία, τοξική δυσωδία, διαχέεται στον οικισμό.

Είναι αφόρητο να περπατάς στους δρόμους και να αναπνέεις, ενώ ο τοξικός κίνδυνος εισβάλλει και μέσα στα σπίτια, αν κάποιος ξεχάσει να κλείσει τα μπαλκόνια του, μετατρέποντας τον βίο στην πόλη σε αργό και μόνιμο βασανιστήριο! 

Ο λόγος για τον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα τη θέση «Μάγουλα», όπου μια πυρκαγιά το καλοκαίρι έφερε στην επιφάνεια όλα αυτά που οι επιτήδειοι έκρυβαν επιμελώς «κάτω από το χαλί».

Η διαρκής απόρριψη σκουπιδιών και μπάζων δεν είναι, όμως, το μόνο πρόβλημα στην περιοχή: Όπως αποδείχτηκε με τον χειρότερο τρόπο, φορτηγά πετούσαν χημικά, πλαστικά αλλά και -πιθανότατα- τοξικά απόβλητα στην περιοχή και στη συνέχεια τα… έθαβαν! 

Εφιαλτικές εικόνες στο Θριάσιο - Τοξικοί καπνοί από το έδαφος 3

Η φωτιά του καλοκαιριού κατέκαψε και το ρυπαρό υπέδαφος, με αποτέλεσμα εδώ και δύο περίπου μήνες να αναδίνονται μόνιμα τοξικοί καπνοί! Η παραμονή μας για όση ώρα διήρκεσε το ρεπορτάζ στον χώρο ήταν αφόρητη, ενώ η οργή των κατοίκων που συγκεντρώθηκαν για να μας εκθέσουν το πρόβλημα κάτι παραπάνω από έκδηλη.

Εφιαλτικές εικόνες στο Θριάσιο - Τοξικοί καπνοί από το έδαφος 5

Οι κάτοικοι του Ασπροπύργου τονίζουν ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν πια. Αισθάνονται ότι ζουν παρατημένοι, σε μια τριτοκοσμική χώρα, υποχρεωμένοι να αναπνέουν τα τοξικά κατάλοιπα των παρανομούντων, στους οποίους οι Αρχές ουσιαστικά… κλείνουν το μάτι.

Το zougla.gr στο ρεπορτάζ του ήρθε αντιμέτωπο με μια επιπλέον συγκλονιστική εικόνα. Μια μεσήλικας, μόνη από τα πάντα, επιβιώνει εδώ και χρόνια μέσα στα χαλάσματα εντός κτηρίου εντός της παράνομης χωματερής!

Εφιαλτικές εικόνες στο Θριάσιο - Τοξικοί καπνοί από το έδαφος 7

Αποτελεί ερώτημα το πώς καταφέρνει να επιβιώνει, όπως και το γιατί δεν έχει αναλάβει την υπόθεσή της η κοινωνική πρόνοια, μιας και η παρουσία της εκεί είναι γνωστή…

Ανέφερε ότι μέχρι το καλοκαίρι έβλεπε συχνά φορτηγά να μπαίνουν τα βράδια και να ρίχνουν σκουπίδια… Αυτή η γυναίκα αναπνέει μόνιμα τα τοξικά απόβλητα.

Το θέμα είναι ότι οι επίσημες αρμόδιες Αρχές ανταποκρίθηκαν στις καταγγελίες των κατοίκων και πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο.

Ακολουθεί το πόρισμα. Όπως θα παρατηρήσετε, είναι ενήμερες για την κατάσταση όλες οι υπηρεσίες εδώ και δύο μήνες, για το γεγονός ότι στον χώρο έχουν θαφτεί μη επεξεργασμένα απόβλητα και πως η καύση τους παράγει επικίνδυνα αέρια και άμεσο περιβαλλοντικό κίνδυνο!

Ο αρμόδιος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής που διαπιστώνει την εφιαλτική αυτήν κατάσταση καλεί την Πυροσβεστική να σβήσει τις φωτιές που παραμένουν, καθώς και την Αστυνομία να… κάνει τη δουλειά της!

Εφιαλτικές εικόνες στο Θριάσιο - Τοξικοί καπνοί από το έδαφος 9

Ακολούθησε και δεύτερη αυτοψία των επιθεωρητών στα μέσα του Σεπτέμβρη. Τα συμπεράσματα, τα ίδια. Η κατάσταση, όμως, παραμένει έτσι, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο…

Η τοποθεσία της χωματερής:

Εφιαλτικές εικόνες στο Θριάσιο - Τοξικοί καπνοί από το έδαφος 11
Εφιαλτικές εικόνες στο Θριάσιο - Τοξικοί καπνοί από το έδαφος 13

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button