ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Κίνδυνος να σταματήσουν τα χειρουργεία, γιατί ο υπουργός δεν υπογράφει για δύο κλιβανιστές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΟΝ

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου καταγγέλλει την τυχοδιωκτική και αλαζονική στάση του Υπουργείου Υγείας και προσωπικά του αναπληρωτή υπουργού κ. Κοντοζαμάνη, που ακόμα και σε ζητήματα απλής διοικητικής ρύθμισης, βρίσκει την ευκαιρία να απορρυθμίσει και να υπονομεύσει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Εδώ και δύο μήνες, παρά τα σχετικά επείγοντα υπομνήματα του νοσοκομείου μας και της 2ης ΥΠΕ δεν υπογράφει την έγκριση για πρόσληψη δύο επικουρικών (ούτε καν μόνιμων) κλιβανιστών για να ενισχύσουν το τμήμα αποστείρωσης τους ΑΤΤΙΚΟΥ, που έχει αποδεκατιστεί. Κι ενώ γνωρίζει ότι χωρίς την υπερεπείγουσα άμεση ενίσχυση της αποστείρωσης, τα χειρουργεία του ΑΤΤΙΚΟΥ κινδυνεύουν να σταματήσουν εντελώς μέσα στο καλοκαίρι.

Η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από τη στιγμή που το νοσοκομείο διαβεβαιώνει ότι διαθέτει και έχει προϋπολογίσει το ποσό για τη μισθοδοσία αυτών των συναδέλφων.

Η μεθόδευση είναι γνωστή: αφήνουμε μια υπηρεσία, τμήμα ή/και ολόκληρο νοσοκομείο να υποβαθμιστεί, δεν το ενισχύουμε και όταν ο κόμπος φτάσει στο χτένι, ανακαλύπτουμε πως το δημόσιο δεν μπορεί να προσλάβει κόσμο και γι’ αυτό επιστρατεύουμε τους φιλεύσπλαχνους εργολάβους (με διπλάσια αμοιβή) για να καλύψουν ταχύρρυθμα τα κενά.

Η υπογραφή του υπουργού καθυστερεί, οι εργολάβοι όμως είναι πάντα πρόθυμοι! Αιδώς Αργείοι!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button