ΥΓΕΙΑ

ΚΕΠ Υγείας Χαϊδαρίου: Μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια

Διαδικτυακή Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης των Δημοτών με θέμα:«Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, συνεχίζει να στηρίζει  δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αναφορικά με την προαγωγή, προάσπιση, πρόληψη και προστασία της Υγείας αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Για το λόγο αυτό συμμετέχει στην Πανελλήνια Εκστρατεία του ΕΔΔΥΠΠΥ με θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια», που σκοπό έχει την ορθή ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με την ορθή χρήση των αντιβιοτικών.

Η Διαδικτυακή Ημερίδα, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας υπό την Αιγίδα του ΙΣΑ, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 από τις 17:00 έως και τις 18:30 και θα περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες. Η ιατρός που θα αναλάβει να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις, είναι η κα Δήμητρα Καββαθά, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Δ’ Παθολογική Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και η εξοικείωσή τους με κατάλληλα διαμορφωμένο και εγκεκριμένο παιδαγωγικό υλικό, το e-bug, που χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.  

Παράλληλα στο πλαίσιο της Εκστρατείας, έχει δημιουργηθεί κατάλληλο βιβλίο, που απευθύνεται στους παιδικούς αναγνώστες και θα διανεμηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες με τίτλο: «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη», από την αναγνωρισμένη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας κ. Ιωάννα Μπουλντούμη. 

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα στοιχεία τους στο e-mail: [email protected]  ή επικοινωνήστε με το ΚΕΠ Υγείας στο τηλέφωνο 210- 5812080 έως 8/4/2022, 09:00- 14:30

➡ Μετά το πέρας της ημερίδας θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

ΚΕΠ Υγείας Χαϊδαρίου: Μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια 1

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button