ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάτω Αφαία: Ανοιξιάτικες εργασίες από τους κατοίκους για τη γειτονιά τους

Οι κάτοικοι της Κάτω Αφαίας ανέλαβαν δράση για τη γειτονιά τους. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου τους συγκεντρώθηκαν για να καθαρίσουν δρόμους και πεζοδρόμια από χόρτα και χώματα, που κατέβασε ο χειμώνας από τα οικόπεδα.

Περίπου 20 άτομα με τα εργαλεία της δουλειάς στα χέρια εργάστηκαν ένα πρωινό και ομόρφυναν την περιοχή. Όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, πολύ ευχάριστη ήταν και η παρέα και η συζήτηση για τα θέματα της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Σωκράτης Δεληγιάννης, είπε στην εφημερίδα μας ότι η προσπάθεια για τη συνοικία δεν σταματάει ποτέ. Εξέφρασε την χαρά του για το φωτισμό με φωτοβολταϊκά που μπήκε στους δρόμους, χάρη στη χορηγία της “Νέας Παιδείας” και τη βοήθεια του Δήμου.

Κάτω Αφαία: Ανοιξιάτικες εργασίες από τους κατοίκους για τη γειτονιά τους 3
Το γραφειάκι του Συλλόγου

Ακόμη επανέλαβε ότι είναι ένθερμοι υποστηρικτές των διεκδικήσεων του Δήμου Χαϊδαρίου για την Προβλήτα 4 και την περαιτέρω αξιοποίησή της για την αναβάθμιση της περιοχής. Μας τόνισε ότι στην περιοχή του Σκαραμαγκά κατοικούν σχεδόν 2.000 άνθρωποι, που στερήθηκαν εδώ και πολλές δεκαετίες την πρόσβαση στην θάλασσά “τους’’, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής.

Επίσης ο Σύλλογος επιθυμεί τη συνέχιση της λειτουργίας των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά μέσω ιδιωτικής επένδυσης και λέει ΟΧΙ σε άλλη δραστηριότητα, όπως η εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης φυσικού αερίου και παραγωγής ενέργειας, όπως φημολογείται. Ο Σύλλογος επιδίωξε να συναντήσει τον νέο ιδιοκτήτη, κ. Γιώργο Προκοπίου, αλλά το αίτημα δεν βρήκε ανταπόκριση. Στην Κάτω Αφαία περιμένουν τη θετική για την πόλη μας απόφαση του ΣτΕ.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button