ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Κατηγορούνται για κλοπές και απάτες – Αναγνωρίστηκαν από Χαϊδαριώτες

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους κατόπιν εισαγγελικής εντολής, οδήγησε στην αναγνώριση τους από θύματά τους και στην πόλη μας, καθώς ζευγάρι ηλικιωμένων κατάγγειλε στο τοπικό Τμήμα Ασφάλειας πως τα συγκεκριμένα άτομα τους εξαπάτησαν.

Συγκεκριμένα, τους πλησίασαν σε δρόμο κοντά στο σπίτι τους και με το πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο δικαιούνται επιστροφής φόρου, τους απέσπασαν ένα σημαντικό  χρηματικό ποσό. Να σημειωθεί πως οι δράστες προσέγγιζαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα και χρησιμοποιούσαν πάντα την ίδια μέθοδο. Σε περιπτώσεις όπου τα θύματά τους αντιλαμβάνονταν την απάτη ή λόγω του περιορισμένου χρόνου δράσης που διέθεταν, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία προκειμένου να τους αφαιρέσουν χρηματικά ποσά. Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν περίπου δέκα περιπτώσεις, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους σε παρόμοιες πράξεις.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τετελεσμένη κλοπή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους, που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απάτη κατά συναυτουργία τελεσθείσες και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση και ληστρική περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία. Ακόμα κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Πρόκειται για τους:

ΖΕΡΒΑ Ευθύμιο του Δημητρίου και της Σοφίας, γεννηθέντα την 31-1-1981 στη Θεσσαλονίκη

και τη μη συλληφθείσα ΣΤΡΑΤΗ Κωνσταντίνα του Γρηγορίου και της Γεωργίας, γεννηθείσα την 12-3-1985 στην Πάτρα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι 17-11-2020, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις,

Οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5561840 του Τμήματος Ασφαλείας Ελευσίνας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button