ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Καθημερινό μπαράζ διαρρήξεων στο Δάσος – Ποιες ώρες “χτυπούν” και πού

Ένταση στο φαινόμενο των διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια παρατηρείται στο Χαϊδάρι, με την πλειοψηφία τους να συμβαίνει στο Δάσος. Την ίδια ώρα οι αστυνομικές υπηρεσίες της πόλης βρίσκονται σε οριακό σημείο λειτουργίας, ενώ ειδικά η Ασφάλεια Χαϊδαρίου, με τον τόσο νευραλγικό ρόλο στην πάταξη του κοινού εγκλήματος, βρίσκεται σε διάλυση.

Οι τόνοι που χρησιμοποιούμε είναι βαριοί, αλλά όχι υπερβολικοί. Προσυπογράφονται από άνθρωπο του χώρου που γνωρίζει καλά τα τεκταινόμενα. Άλλωστε μόλις πριν από λίγες μέρες δημοσιεύσαμε το άρθρο “Μην “πυροβολείτε” τον αστυνομικό της γειτονιάς: Είδος υπό εξαφάνιση!”, όπου παρουσιάσαμε με στοιχεία (όχι για πρώτη φορά) την πορεία απαξίωσης της αστυνόμευσης στην περιοχή μας, με κυβερνητική ευθύνη. Η Ασφάλεια όχι μόνο δεν μπορεί να κάνει περιπολίες, αλλά έχει τέτοια έλλειψη στελεχών, που δυσκολεύεται και στην έρευνα και τις εξιχνιάσεις. Ποιος λοιπόν θα αντιμετωπίσει το έγκλημα;

Το νεότερο, λοιπόν, είναι ότι το τελευταίο 15ήμερο έχουμε νέα αύξηση διαρρήξεων – κλοπών, που κυμαίνονται από 8 έως 10 την ημέρα (!) με επίκεντρο κυρίως την περιοχή του Δάσους. Ας τολμήσουμε κάποιους ακόμη χαρακτηρισμούς, που χρησιμοποιούν άλλωστε συμπολίτες μας στην επικοινωνία τους με την εφημερίδα μας: “ξέφραγο αμπέλι”, “λεηλασία”. Αυτά, μήπως ιδρώσει κανένα αφτί κυβερνητικού αρμοδίου. Οι πολιτικά υπεύθυνοι αρκούνται στην επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος, όπως πχ το πιο πρόσφατο, ότι δηλαδή “έρχονται 1.000 αστυνομικοί στις γειτονιές”, που όμως οι περισσότεροι είναι νεαροί δόκιμοι, οι οποίοι έρχονται στα Τμήματα για να κάνουν -στην ουσία- πρακτική άσκηση με την αποφοίτησή τους από τη Σχολή!

“Αν κατάφερνε η υπηρεσία να βγάλει επαρκείς περιπολίες έξω, θα γινόταν σημαντική δουλειά”, υποστηρίζει ο συνομιλητής μας, συμπληρώνοντας ότι οι συνάδελφοί του αισθάνονται απελπισμένοι από όσα συμβαίνουν.

Ορισμένες πληροφορίες που μπορούν βοηθήσουν τους συμπολίτες: Η πλειοψηφία των κλοπών γίνονται νωρίς το βράδυ, μεταξύ 7 μμ και 9 μμ.., όταν ήδη έχει πέσει το σκοτάδι τώρα το χειμώνα και οι ένοικοι βγαίνουν για τις δουλειές τους, όπως ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Οι κακοποιοί “χτυπούν” κατά κανόνα ισόγεια σπίτια ή πρώτου ορόφου, πιο συχνά όπου δεν συναντούν συναγερμό. Μπορεί να αποδειχτεί σωτήριος ο έλεγχος για να βεβαιωθούμε ότι είναι ασφαλισμένες πόρτες και παράθυρα, πριν βγούμε έξω. Οι διαρρήκτες διαλέγουν πάντα τον εύκολο δρόμο. Επίσης κατά την ολιγόωρη απουσία μας κάποια φώτα να μένουν ανοιχτά σε κήπους και μπαλκόνια ή και μέσα στο σπίτι.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button