ΕΥ ΖΕΙΝ

Καθαρισμός χαλιού: Σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί από επαγγελματίες

Η καθαριότητα των χαλιών είναι ιδιαίτερα σημαντική, όχι μόνο για την καλή τους εμφάνιση, αλλά και για τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους. Αν και πολλοί είναι αυτοί που πραγματοποιούν αυτό το έργο μόνοι τους, πολλές είναι οι φορές που ο καθαρισμός χαλιών θα πρέπει να ανατεθεί σε επαγγελματίες.

Πότε όμως είναι απαραίτητος ο καθαρισμός των χαλιών από επαγγελματίες; Ας δούμε λοιπόν παρακάτω.

Δεν θυμάστε το αρχικό χρώμα του χαλιού

Σε περίπτωση που το χαλί σας έχει αποκτήσει πιο σκούρες αποχρώσεις από αυτές που θυμάστε, τότε είναι απαραίτητος ο καθαρισμός από ειδικούς. Ο αποχρωματισμός, ιδιαίτερα η δημιουργία πιο σκούρων αποχρώσεων αποτελούν σημάδι ότι τα πόδια πατούν διαρκώς στο χαλί. Ένα εξειδικευμένο ταπητοκαθαριστήριο χρησιμοποιεί ειδικά καθαριστικά προϊόντα και ειδική πίεση του νερού, για καθαρισμό σε βάθος, τον οποίο δεν φτάνουν τα οικιακά καθαριστικά προϊόντα.

Καθαρισμός χαλιού: Σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί από επαγγελματίες 3
Source: pexels

Φοράτε τα παπούτσια στο σπίτι

Μπορεί να συμβεί πολλές φορές, βγαίνοντας από το σπίτι να συνειδητοποιήσετε ότι ξεχάσατε κάτι. Συνεπώς, μπαίνετε ξανά μέσα, για να πάρετε το αντικείμενο που ξεχάσατε, χωρίς να βγάλετε τα παπούτσια σας. Το αποτέλεσμα είναι η σκόνη και τα βακτήρια που βρίσκονται στους πάτους των παπουτσιών να περάσουν και στο χαλί. Η συσσώρευση της σκόνης και των βακτηρίων όχι μόνο μπορεί να επηρεάσει τις ίνες των χαλιών, αλλά και να αναπτυχθούν μικρόβια τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την υγεία σας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών αφαιρεί τη σκόνη και τα βακτήρια που συσσωρεύονται βαθιά στο χαλί σας.

Εντοπίζονται λεκέδες που δεν αφαιρούνται

Πολλοί είναι οι λεκέδες που αφήνουν σημάδι στο χαλί, όπως για παράδειγμα ο λεκές από κρασί. Είναι σημαντικό οι λεκέδες αυτοί να αντιμετωπίζονται άμεσα. Όταν αυτοί στεγνώνουν, εισχωρούν στο βάθος του χαλιού, δημιουργώντας φθορά. Σε περίπτωση που παρατηρείτε αυτού του είδους τους λεκέδες στο χαλί σας, επικοινωνήστε άμεσα με τους ειδικούς.

Δυσοσμία

Οι ίνες του χαλιού απορροφούν τις διάφορες μυρωδιές και δεν τις αφήνουν να φύγουν εύκολα. Ο καθαρισμός με μαγειρική σόδα και ηλεκτρική σκούπα θα αφαιρέσει προσωρινά τις διάφορες δυσοσμίες. Ωστόσο, σε μια τέτοια περίπτωση, οσμές όπως τα ούρα του κατοικιδίου σας συνεχίζουν να παραμένουν και αφαιρούνται μόνο με βαθύ καθαρισμό.

Η αίσθηση του χαλιού είναι διαφορετική

Ένας από τους λόγους που αγαπάμε τα χαλιά είναι για την ιδιαίτερη αίσθηση που προσφέρουν. Για να δείτε αν απαιτείται ο καθαρισμός του χαλιού ήρθε η ώρα για ένα τεστ. Περάστε με το χέρι σας το χαλί σας. Ποια είναι η αίσθηση που σας αφήνει; Ένα λερωμένο χαλί συνήθως έχει πιο σκληρή αίσθηση. Σε περίπτωση που νιώσετε ότι ακουμπάτε κι άλλα σωματίδια, τότε ήρθε η ώρα για το καθάρισμα του χαλιού σας. Αν και το τακτικό σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα αφαιρεί τα περισσότερα σωματίδια, δεν φτάνει πάντοτε στα πιο βαθιά σημεία.

Εμπιστευτείτε τους ειδικούς της Expert Clean, για τον ποιοτικό και αποτελεσματικό καθαρισμό των χαλιών σας σε βάθος, και κάντε ένα δώρο στον χώρο, τα χαλιά σας και τον εαυτό σας!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button