LIFESTYLEΕΥ ΖΕΙΝ

Κανόνες καθαριότητας και υγιεινής για την κουζίνα μας

Χρήσιμες οδηγίες από την εταιρεία “Εν Αρτάκη Κοτογεύματα” 

Διαχωρισμός: Αποφύγετε την τυχόν επιμόλυνση

  • Διαχωρίστε το ωμό κόκκινο κρέας, το κρέας των πουλερικών και τα θαλασσινά από όλα τα υπόλοιπα τρόφιμα. Τοποθετείστε τα σε διαφορετικές θήκες του ψυγείου σας, όπως επίσης και στο καλάθι μεταφοράς τροφίμων.
  • Χρησιμοποιήστε διαφορετική επιφάνεια κοπής για τα φρέσκα προϊόντα και διαφορετική για τα ωμά κρέατα, πουλερικά και θαλασσινά.
  • Πλύνετε πάντοτε τις επιφάνειες κοπής, τους πάγκους και τα σκεύη με ζεστό σαπουνόνερο μετά την επαφή τους με ωμά κρέατα, πουλερικά και θαλασσινά.
  • Μην τοποθετείτε μαγειρεμένα φαγητά στο ίδιο πιάτο όπου προηγουμένως είχατε τοποθετήσει ωμά κρέατα, πουλερικά ή θαλασσινά.
Κανόνες καθαριότητας και υγιεινής για την κουζίνα μας 3
Οι κανόνες καθαριότητας για την κουζίνα μας προφυλάσσουν από ανεπιθύμητες εκλήξεις.

Καθαρισμός: Συχνό πλύσιμο χεριών και επιφανειών

  • Πλένετε τα χέρια σας με ζεστό νερό και σαπούνι για 20 δευτερόλεπτα, πριν και μετά τον χειρισμό του τρόφιμου. Όπως επίσης και μετά την χρήση τουαλέτας, αλλαγής πάνας και της φροντίδας των κατοικίδιων σας.
  • Πλένετε τα σκεύη, τις πλάκες κοπής, τα πιάτα και τους πάγκους με ζεστό σαπουνόνερο μετά την προετοιμασία του γεύματος. Επίσης και πριν την ετοιμασία του επόμενου γεύματός σας.
  • Να προτιμάτε τη χρήση χάρτινων πετσετών για καθαρισμό των επιφανειών της κουζίνας. Εάν χρησιμοποιείτε υφασμάτινες πετσέτες, πλύνετέ τις συχνά στην υψηλότερη θερμοκρασία του πλυντηρίου σας.

Ψύξη: Ψύξτε άμεσα τα τρόφιμα

  • Ψύξτε άμεσα τα αναλώσιμα, τα παρασκευασμένα τρόφιμα και τα υπολείμματα τροφών και κρατήστε τα ασφαλή στο σπίτι.
  • Οι καταψύκτες θα πρέπει να ρυθμίζονται στους -18 oC ή σε χαμηλότερη θερμοκρασία, ενώ τα ψυγεία στους 4 oC ή και σε χαμηλότερη θερμοκρασία.
  • Φροντίστε να ξεπαγώσετε τα τρόφιμά σας στο ψυγείo, μέσα σε κρύο νερό ή ακόμη και στο φούρνο μικροκυμάτων. Πρέπει να τα μαγειρέψετε σε ασφαλή ελάχιστη θερμοκρασία αμέσως μετά την απόψυξή τους. Τα τρόφιμα δεν πρέπει να αποψύχονται σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Μαρινάρετε τα τρόφιμα στο ψυγείο σας και διατηρήστε τα με αυτό τον τρόπο φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα.
  • Διαχωρίζοντας τις μεγάλες ποσότητες των υπολειμμάτων των τροφών σε ρηχά δοχεία επιτυγχάνετε γρήγορη ψύξη τους στο ψυγείο.

Από το “Εν Αρτάκη Κοτογεύματα”, Αιγάλεω, Λ. Θηβών 529 & Δωρίδος,
Τ: 210 5901238

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button