ΓΕΥΣΕΙΣΕΞΟΔΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Όταν τα κρεατικά συναντούν τη νηστεία: Τρία μαγαζιά στο Χαϊδάρι που κερδίζουν και τους… Σαρακοστιανούς!

Είναι σταθμοί για κάθε λάτρη του καλού κρέατος, όμως, όταν έρχεται η Σαρακοστή, δεν κάνουν πίσω – αντίθετα, ανεβάζουν τον πήχη! Με νηστίσιμες προτάσεις γεμάτες φροντίδα, γεύση και αρώματα, αποδεικνύουν πως η νηστεία μπορεί να είναι εξίσου απολαυστική. Κι έτσι, είτε είσαι του παϊδακίου είτε του ταραμά, ένα είναι σίγουρο: δεν θα μείνεις παραπονεμένος.

Και τα τρία είναι φημισμένα μαγαζιά στο Χαϊδάρι, που κατάφεραν να ισορροπήσουν ιδανικά ανάμεσα στο μεράκι για τα κρεατικά και στην παράδοση της Σαρακοστής, αποδεικνύοντας πως με λίγη έμπνευση και πολύ αγάπη για το φαγητό, μπορείς να ικανοποιήσεις τους πάντες!


“Γιορτή” – Από το ζουμερό μπριζολάκι στη πιο φίνα ταραμοσαλάτα!

Η “Γιορτή” είναι γνωστή για τις ποιοτικές της κοπές και τις προσεγμένες γεύσεις της που ακροβατούν ανάμεσα στο comfort food και την εκλεπτυσμένη ταβέρνα. Φέτος φρόντισε να τιμήσει τη νηστεία και η η κουζίνα δημιούργησε επιλογές όπως:

  • Χειροποίητη ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά και ελαιόλαδο Καλαμάτας
  • Φρέσκα Μύδια αχνιστά με μυρωδικά
  • Χταπόδι σχάρας με γαρνιτούρα δροσερής παντζαροσαλάτα
  • Γαρίδες σχάρας με πράσινη σαλάτα
  • Γαριδομακαρονάδα
  • Καλαμαράκια τηγανητά
  • Γαρίδες τηγανητές
  • Φρεσκοκομμένες τηγανητές πατατούλες Νάξου

Με προσοχή στη λεπτομέρεια και παρουσίαση που θυμίζει fine dining, η “Γιορτή” δίνει στη νηστεία χαρακτήρα.


Ελλήνων τα Ξύδια – Εκεί που η παράδοση μπαίνει στο πιάτο

Το όνομα και μόνο σε προδιαθέτει για γεύσεις με βάθος και ένταση. Το “Ελλήνων τα Ξύδια” φημίζεται για τα δυνατά του μεζεδάκια, τις καλοψημένες μπριζόλες και τα τσιπουροκαθίσματα που κρατούν ώρες. Και όμως, όταν μπαίνει η Σαρακοστή, δεν μένει πίσω:

Όταν τα κρεατικά συναντούν τη νηστεία: Τρία μαγαζιά στο Χαϊδάρι που κερδίζουν και τους… Σαρακοστιανούς! 9
  • Φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και τηγανιτή κάπαρη
  • Γαριδομακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα και ούζο
  • Κριθαρώτο λαχανικών με μανιτάρια
  • Ντολμαδάκια αυθεντικά, όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά
  • Καλαμάρι ψητό και όλα τα παραπάνω

Στο “Ελλήνων τα ξύδια”, είτε έρχεσαι για τις ζουμερές μπριζόλες είτε για τα λαχταριστά θαλασσινά, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: μια εμπειρία γεμάτη γεύση, φροντίδα και μεράκι. που κάνει την νηστεία όχι απλώς εναλλακτική – αλλά επιλογή.


Πέστο κι Έγινε” – Μάστορας στα ψητά, μετρ στα θαλασσινά

Το “Πέστο κι Έγινε” έχει χτίσει τη φήμη του πάνω στα καλοψημένα κρεατικά και τους μεζέδες που βγαίνουν λαχταριστοί από τον ξυλόφουρνο. Όμως, αν ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά στον κατάλογο, θα καταλάβεις πως εδώ η νηστεία είναι τρόπος ζωής. Με πιάτα που υπάρχουν σταθερά στο μενού και έχουν αγαπηθεί διαχρονικά, η εμπειρία είναι εγγυημένα απολαυστική.

  • Φάβα Με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και μαϊντανό 4,90 €
  • Μανιτάρια πλευρώτους ψητά Στα κάρβουνα με ξύδι μπαλσάμικο ή λεμόνι 5,80 €
  • Ψητά λαχανικά Κολοκύθι, μελιτζάνα, μανιτάρι, ντομάτα, πιπεριά στα κάρβουνα 4,90 €
  • Μύδια αχνιστά Εκλεκτή γεύση 6,80 €
  • Μυδοπίλαφο Το παραδοσιακό 8,80 €
  • Μύδια σαγανάκι Με σάλτσα ντομάτας και τυρί φέτα 8,80 €
  • Γαρίδες τηγανητές № 3 8,50€
  • Γαρίδες σαγανάκι №3 με σάλτσα τομάτας (με φέτα ή χωρίς) 11,50 €
  • Γαρίδες ψητές №1 στα κάρβουνα 12,00 €
  • Καλαμαράκια τηγανητά Νόστιμα και Νηστίσιμα 8,50 €
  • Χταπόδι σχάρας Στα κάρβουνα 13,00 €
  • Γαριδομακαρονάδα Με σάλτσα ντομάτας 12,00 €

Το περιβάλλον εδώ είναι αυθεντικό, μουσικό και ζωηρό και η Σαρακοστή δεν φέρνει αλλαγές στον κατάλογο, γιατί οι γεύσεις της θάλασσας είναι πάντα συμπρωταγωνιστές.


Έτσι, είτε νηστεύεις είτε όχι, τρως καλά. Γιατί όταν το καλό φαγητό συνδυάζεται με ζεστή ατμόσφαιρα και χαμόγελα, κάθε μπουκιά είναι απόλαυση. Και στο τέλος της ημέρας, αυτό έχει σημασία!

Παρόμοια Άρθρα

Εγγραφή
Notify of
guest
0 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Δημοφιλέστερα
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Back to top button
0
Πάρτε μέρος στη συζήτηση!x