ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατερίνα Κνήτου: Κανένας πολίτης δεν έχει καταγγείλει ότι βγήκε σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία του

«Με τη διεύρυνση των κριτηρίων που διαπραγματεύθηκε και πέτυχε η κυβέρνηση στον λεγόμενο νόμο Σταθάκη, προστατεύονται σε μεγάλο βαθμό τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και η πρώτη κατοικία, ωστόσο δεν καλύπτονται όλες οι περιπτώσεις», δήλωσε σήμερα “Στο Κόκκινο” στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη, η Χαϊδαριώτισσα δικηγόρος Κατερίνα Κνήτου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κα Κατερίνα Κνήτου αναφέρθηκε αναλυτικά στις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, αλλά και στο γεγονός ότι τελικά αποφασίζουν τα δικαστήρια αν θα υπαχθεί ή όχι ένας δανειολήπτης. Και οι αποφάσεις δεν είναι πάντα ευνοϊκές.
Όσον αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, είπε ότι δεν έγιναν για να αποφύγει η κυβέρνηση τη φυσική παρουσία των αντιτιθέμενων, αλλά υπήρχαν στο μνημόνιο που υπογράφτηκε το καλοκαίρι του 2015 και είναι ένα θέμα που οι δανειστές θεωρούν μείζον.

Αναφέρθηκε στην απαράδεκτη στάση των Τραπεζών, που προχώρησαν σε ελάχιστους εξωδικαστικούς  συμβιβασμούς και είπε ότι χρειάζεται έλεγχος και πολιτική πίεση.  Τέλος όσον αφορά την πληθώρα «ειδήσεων» για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταγγελθεί κανένας από κάποιον πολίτη, αλλά υπάρχει όργιο παραπληροφόρησης.

* Ολόκληρη η συνέντευξη της Κατερίνας Κνήτου στο Κόκκινο

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button