ΠΟΛΙΤΙΚΗΑΡΘΡΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κ. Ασπρογέρακας: Ένας χρόνος δημοτικής αρχής Ντηνιακού, ένας χρόνος χαμένος για το Χαϊδάρι

Του Κώστα Ασπρογέρακα, δημοτικού συμβούλου – επικεφαλής της “Δημοτικής Αγωνιστικής Ενωτικής Κίνησης Χαϊδαρίου”

Σε ανακοίνωση της Δημοτικής μας Κίνησης κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου των Δημοτικών Εκλογών 2019 επισημαίναμε ρητά ότι «θεωρούμε επιζήμια για την πόλη και τους κατοίκους της την εκλογή του κ. Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΥ στη θέση του Δημάρχου».

Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε πολύ πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε. Δεν ήμασταν ούτε βιαστικοί, ούτε είχαμε μαντικές ικανότητες για να προχωρήσουμε σε μια τέτοια εκτίμηση. Η πορεία του ίδιου και της παράταξής του κατά το προηγούμενο διάστημα, καθώς και οι προεκλογικές διακηρύξεις του έδειχναν τον δρόμο που θα ακολουθήσει.

Υποσχόταν μια έξυπνη και «μοντέρνα» διαχείριση αγνοώντας το πολιτικό πλαίσιο των δεσμεύσεων που επιβάλλουν οι μνημονιακές και κυβερνητικές επιλογές, που οδηγούν την κοινωνία στην φτωχοποίηση και τους Δήμους στην υπερχρέωση και στον μαρασμό.

Παρουσίαζε τον εαυτό του και την παράταξή του ως «ανεξάρτητη» και ως το νέο δήμαρχο που είχε ανάγκη ο τόπος. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούσε να καλύψει ότι είναι μια συμμαχία «δήθεν ακομμάτιστη», «ευκαιριακών νεοφιλελεύθερων κυβερνητικών και μη επιλογών», καθώς και τοπικών επιχειρηματικών συμφερόντων. Τίποτε το νέο δεν έχει φέρει στην πόλη μας, γιατί δεν μπορεί και δεν θέλει. Έχει επαναφέρει με μεγάλη επιτυχία τον παραγοντισμό, το ρουσφέτι, το βόλεμα των ημετέρων, την αδιαφάνεια και ταυτόχρονα προωθεί και τροποποιεί τον οργανισμό εσωτερικής λειτουργίας του δήμου φτιάχνοντας μη αναγκαίες διευθύνσεις με σαφή την προώθηση εξυπηρέτησης ημετέρων.

Τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής στον χρόνο που πέρασε από τις εκλογές, μας δίνει το δικαίωμα να πούμε ότι πλέον δεν είναι μόνο επιζήμια, αλλά είναι και επικίνδυνη.

Ο κ. Ντηνιακός από την πρώτη στιγμή με τις ενέργειες και τις παραλείψεις του έδειξε σαφώς τις προθέσεις του.

Δέσμιος της αντίληψης ότι τα έξοδα της μισθοδοσίας των εργαζόμενων αποτελούν ένα δυσβάσταχτο κόστος για τον Δήμο και παρά τις αντίθετες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, προχωρά σε μη ανανεώσεις συμβάσεων και αρνείται την υποστήριξη συμβασιούχων εργαζομένων. Κατασκευάζει ανύπαρκτα οικονομικά ελλείμματα για να μπορέσει να υποστηρίξει την εχθρική προς τους εργαζομένους στάση του.

Δεν λέει κουβέντα για τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τα 65 δισεκατομμύρια ευρώ που χρωστάνε στους Δήμους, δεν διεκδικεί τίποτε, δεν ενημερώνει για τίποτε. Ακόμη και στις κουτσουρεμένες από την κυβέρνηση έκτακτες οικονομικές επιχορηγήσεις προς τους δήμους, λόγω του κορωνοϊού, η Δημοτική Αρχή έχει καταφέρει το Χαϊδάρι ή να απουσιάζει, ή να είναι ουραγός.

Εκχωρεί υπηρεσίες του Δήμου σε επιχειρηματικούς ομίλους, ιδιωτικοποιώντας τομείς κοινωνικών δραστηριοτήτων, δείχνοντας προς τα πού σκοπεύει να κινηθεί.

Όλον αυτόν το χρόνο συνειδητά απαξιώνει ό,τι έχει σχέση με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, υποβαθμίζει τα ΚΔΑΠ και το κοινωνικό έργο του Δήμου, με αποτέλεσμα να μπαίνει εμπόδιο στην λειτουργία τους.

Για το έγκλημα που συντελείται στη χωματερή της ΦΥΛΗΣ με καταστροφικές συνέπειες για την υγεία όλων μας τηρεί σιγή ιχθύος. Θυμίζουμε ωστόσο, ότι καταψήφισε την πρότασή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για το κλείσιμο της ΦΥΛΗΣ.

Υποστηρίζει και υλοποιεί όλες τις αντιδημοκρατικές αποφάσεις και παρεμβάσεις όλων των κυβερνήσεων στον ρόλο και στη λειτουργία του Δήμου, απαξιώνοντας ακόμη και το Δημοτικό Συμβούλιο. Θυμίζουμε ότι στο όνομα της δήθεν «κυβερνησιμότητας» αποδέχτηκε να έχει η παράταξή του την απόλυτη πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, παρόλο που είναι μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ίσως δεν γνωρίσει ότι η απάντηση στο ζήτημα της «κυβερνησιμότητας» είναι πρωτίστως πολιτική και δευτερευόντως θεσμική ή νομική. Ικανός και σωστός τοπικός ηγέτης είναι αυτός που καταφέρνει να συνθέτει τις διαφορετικές απόψεις, να συνεργάζεται, να βρίσκει επιχειρήματα, να πείθει και να εξασφαλίζει την στήριξη. Αναμφισβήτητα ο κ. Ντηνιακός δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.

Έχει όμως και «επιτυχίες» η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος.

Συνεχίζοντας τη λογική των προεκλογικών φυλλαδίων και των μεγάλων λόγων είναι αδιαμφισβήτητα πρώτος στις φωτογραφίσεις και στις μεγαλοστομίες. Νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο καλύπτει το μηδενικό του έργο. Δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι πολύ γρήγορα οι Χαϊδαριώτες του έχουν γυρίσει την πλάτη.

Με την υπεροψία του, τον εγωισμό του αλλά και την παντελή έλλειψη γνώσης για τα μεγάλα και τα μικρά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει καταφέρει σε όλα τα σοβαρά θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι μειοψηφία και μετά να προσπαθεί να ακυρώσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του άλαλοι, παρακολουθούν τις ενέργειές του.

Η Δημοτική Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα αγωνιστεί με όλη τη δύναμή της για την προάσπιση και ενδυνάμωση του Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα του Δήμου μας, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, αντιδρώντας σε κάθε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να τον μετατρέψει σε Ανώνυμη Εταιρεία, είτε μέσω «αναπτυξιακού οργανισμού», είτε μέσω της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών του.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι κάτοικοι του Δήμου μας, οι μαζικοί φορείς του τόπου και τα σωματεία των εργαζομένων θα αντιδράσουν και θα οργανώσουν την πόλη τους για να απαιτήσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του τόπου.

Εμείς, τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στους αγώνες, είμασταν και θα είμαστε παρόντες.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button