ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα γήπεδα για το κοινό. Στο Χαϊδάρι;

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σήμανε την ώρα της επιστροφής των πολιτών στους ανοιχτούς χώρους άθλησης, καθώς από τη Δευτέρα (25/05) επιτρέπεται η χρήση των ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων! Ωστόσο μέχρι στιγμής στο Χαϊδάρι δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση του Δήμου, πράγμα που ανησυχεί τους φίλους της ερασιτεχνικής άθλησης.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων για τους αθλούμενους πολίτες αλλά και τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν βάσει του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που έχει εκπονήσει η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπής της ΓΓΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, δήλωσε:

«Το σταδιακό άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων συνεχίζεται. Μετά από τους αθλητές των εθνικών ομάδων και τους αθλητές των σωματείων έρχεται η σειρά των αθλούμενων πολιτών που θα μπορούν να κάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Με νέους κανόνες και νέες συνήθειες. Με καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων στην εγκατάσταση, με περιορισμούς στη χωρητικότητα της εγκατάστασης για να τηρούνται οι αποστάσεις και ενδεχομένως με περιορισμούς στον χρόνο χρήσης ή με τηλεφωνική επικοινωνία και ραντεβού.

Σκοπός αυτής της σταδιακής μετάβασης στις νέες συνθήκες είναι να ξαναρχίσουν σιγά-σιγά οι πολίτες να αθλούνται και στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις με ασφάλεια και εμπιστοσύνη”.

Στην εφημερίδα μας έφτασαν μηνύματα συμπολιτών που ρωτούν γιατί δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση του Δήμου και ανησυχούν ότι το άνοιγμα δεν θα γίνει τη Δευτέρα.

Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους αθλούμενους πολίτες είναι η συμπλήρωση και επίδειξη του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα». Το δελτίο καταγραφής αθλουμένου υπάρχει ηλεκτρονικά διαθέσιμο στην ακόλουθη διεύθυνση:

https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf όπως επίσης και οι σχετικές οδηγίες προς αθλούμενους πολίτες για ασφαλή άσκηση σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports  στην ενότητα «Οδηγίες Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους».

Αυτό είναι το δελτίο καταγραφής αθλούμενου:

Ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα γήπεδα για το κοινό. Στο Χαϊδάρι; 3

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button