ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ηρακλής Δρούλιας για LNG: Αγώνας με όλες τις δυνάμεις! Δυστυχώς δεν πήραμε το μάθημά μας

Ο Ηρακλής Δρούλιας, με δήλωσή του στο “Χαϊδάρι Σήμερα”, καλεί σε αγώνα για να αποτραπεί η υποβάθμιση που θα φέρει στη Δυτική Αθήνα “η απαράδεκτη προσπάθεια κάποιων ολιγαρχών και των πολιτικών που τους υποστηρίζουν, να δημιουργήσουν μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση LNG στο Σκαραμαγκά”.

Καυτηριάζει τις λανθασμένες, όπως τις χαρακτηρίζει, πολιτικές που ακολουθήθηκαν την τελευταία οκταετία στο χώρο της ενέργειας, οι οποίες μάς έφεραν, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, σε δεινή θέση. “Φαίνεται δυστυχώς πως δεν πήραμε το μάθημά μας”, τονίζει.

Η δήλωση του Ηρακλή Δρούλια, υποψήφιου βουλευτή στον Δυτικό Τομέα Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ:

Όλα τα κόμματα, οι φορείς και ο λαός του Χαϊδαρίου οφείλουν να δώσουν με όλες τους τις δυνάμεις τον αγώνα για να αποτρέψουν, πάση θυσία, την απαράδεκτη προσπάθεια κάποιων ολιγαρχών και των πολιτικών που τους υποστηρίζουν, να δημιουργήσουν μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση LNG στο Σκαραμαγκά. Μία μονάδα που θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο την πολύπαθη περιοχή του Σκαραμαγκά αλλά και τη Δυτική Αθήνα συνολικότερα και θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών της.

 Έχει τονιστεί πολλές φορές πως οι λάθος πολιτικές που ακολούθησε η Ελλάδα την τελευταία οκταετία είχαν σαν αποτέλεσμα να είμαστε η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα η οποία εν μέσω ενεργειακής κρίσης αύξησε την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο κατά 25% όταν μάλιστα η τιμή του για την Ελλάδα είναι (σε αντίθεση με άλλες χώρες) 100% χρηματιστηριακή. Αυτό συνέβη γιατί προχωρήσαμε σε βίαιη απολιγνιτοποίηση χωρίς ταυτόχρονα να υλοποιήσουμε υποδομές για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Τις πολιτικές αυτές τις πληρώσαμε πολύ ακριβά, αλλά φαίνεται δυστυχώς πως δεν πήραμε το μάθημά μας. Ενώ θεωρητικά έχουμε σαν στόχο να ξεφύγουμε από το Ρωσικό φυσικό αέριο, πάμε να δημιουργήσουμε μια νέα χειρότερη εξάρτηση από το αέριο της Αμερικής και του Κατάρ, τη στιγμή μάλιστα που η συγκεκριμένη χώρα εμπλέκεται σε μια σειρά από διεθνή σκάνδαλα και κατάπτυστες πρακτικές για την επίτευξη των σκοπών της. Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε πως η τιμή του υγροποιημένου φυσικού αερίου είναι ακριβή και ιδιαίτερα ασταθής, αφού εξαρτάται άμεσα από τις θαλάσσιες μεταφορές που μπορούν ανά πάσα στιγμή να επηρεαστούν από τα εφοπλιστικά λόμπι.

Τέλος μας προκαλεί τεράστια απορία πως η χώρα μας, που σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς θα πρέπει έως το 2030 ή το αργότερο έως το 2035 να έχει 100% Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, θα δώσει άδεια λειτουργίας σε μια τέτοια μονάδα η οποία  στην καλύτερη περίπτωση θα ξεκινήσει τη λειτουργία της το 2025.

Η Δυτική Αθήνα έχει ανάγκη από μεγάλα έργα υποδομής (επέκταση μετρό, υπογειοποίηση Λεωφόρου Αθηνών, ανάπλαση και αναβάθμιση σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της Λεωφόρου Θηβών, αντιπλημμυρικά έργα, απομάκρυνση στρατοπέδων και δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου) που θα αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών της προς το καλύτερο και όχι δραστηριοτήτων που θα βλάψουν την υγεία τους και θα υποβαθμίσουν περαιτέρω την περιοχή μας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button