ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Σε αργία δύο ιερείς επειδή κοινώνησαν με πλαστικά κουτάλια μιας χρήσης

Με πλαστικά κουταλάκια μιας χρήσης κοινώνησαν τους πιστούς δύο ιερείς στα Ιωάννινα με αποτέλεσμα να τεθούν σε αργία με απόφαση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων. Όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ πρόκειται για δύο ιερείς σε χωριά των Ιωαννίνων, χωρίς, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, να παραπονεθούν οι πιστοί για το γεγονός, το οποίο η Μητρόπολη πληροφορήθηκε από τρίτους.

Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε πριν από περίπου έναν χρόνο με τον ιερέα να τίθεται σε αργία τριών μηνών. Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε το Πάσχα με τον ιερέα να επικαλείται τα μέτρα για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων να τον θέτει σε αργία ενός μήνα.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος δήλωσε ότι και οι δύο ιερείς εκλήθησαν στο γραφείο του όπου ενημερώθηκαν για τις αποφάσεις τις Ιεράς Συνόδου, αλλά και για όσα αναφέρουν οι Πατέρες της Εκκλησίας για τη Θεία Κοινωνία.

Ο δεύτερος ιερέας, μάλιστα, εμφανίστηκε μετανιωμένος και γι’ αυτό του επιβλήθηκε αργία ενός μήνα.

Στο ΟΡΕΝ μίλησε και ο ιερέας Φώτιος Γαβριελάτος, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη την πράξη των δύο ιερέων.

«Δεν μπορεί να υπάρχει αντάρτικο. Σε ορισμένα σημεία υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Ιησού Χριστού», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Και μερικά από τα σχόλια στη σελίδα του OPEN στο youtube:

Olympia maden

Μπράβο πατέρα Φώτιε. ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ. ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.1

giorgos gr

1 day agoΠολλοί καταλαβαίνουν, άλλοι φοβούνται άλλοι αλλά λένε αλλά κάνουν … Χάος.1REPLY

ioannis adoniou

Μας δουλεύουν οι μικροπωλητές οι πιστοί φταίνε πού πάνε στην εκκλησία ο θεός είναι παντού καί η θεία κοινωνία ??????REPLY

Elisso MichMicha

Ευγε.. Έτσι πρεπει1

Κωνσταντινος Λυρας

ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ!!!!1

Olympia maden

ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΔΕ ΚΟΛΛΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΟ.1REPLY

Sniper20Destroyer

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Εκκλησία που καταφέρνει με πολύ ωραίο τρόπο να διώχνει τους πιστούς από τη θρησκεία μας, διότι με γελοίο τρόπο στέκεται σε ηλιθιότητες κι όχι στην ουσία του πράγματος. Μπράβο στους δύο ιερείς που είχαν την ευρηματικότητα να σκεφτούν τον συνάνθρωπο κι όχι τους συντηρητικούς κανόνες της εκκλησίας. Ο ίδιος ο Χριστός σταυρώθηκε από τέτοιους μητροπολιταδες που τον έβλεπαν σαν απειλή απέναντι στους κανόνες και ο ίδιος κατάργησε όλους αυτούς τους κανόνες που δίνουν έμφαση στην ύλη κι όχι στον άνθρωπο. Αυτοί είναι αληθινοί ιερείς και μπράβο τους!! Όσοι τώρα συγχαίρουν την τιμωρία τους μπορούν να πανηγυρίσουν την Μεγάλη Πέμπτη αντί να θρηνούν γιατί διαφορετικά είναι το λιγότερο υποκρισία…άδικη σταύρωση η μία, άδικη και η άλλη.Read more

D. Μ.

Η ζωή των πιστών έχει μικρότερη σημασία από τα κεκτημένα της εκκλησίας το 2021μ.χ.6

dimitris lps

Και πολύ καλά τους έκαναν.

kat pap

Oh Jesus!!!!

GINA NY

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε και σφηνοποτηρακια μεταλλικά. Ο καθένας το δικό του. Πλενονται κιόλας.4

Elli K

Καλά κάνανε οι άνθρωποι. Απλά ήθελαν να προστατεύσουν τούς άλλους ανθρώπους. Τα άλλα όλα είναι φανατισμός. Καμία σχέση με την πίστη. Καλά κάνανε και έδωσαν κοινωνία με πλαστικά κουταλάκια, μιας χρήσεως!!!!

Sof Ikin

Σπίτι τους έπρεπε να τους στείλουν!!! Αρκετά πια!!! Όσο για εσας φερέφωνα θα έρθει και η σειρά σας!

pnpandan

Πάνε να προστατέψουν τον κόσμο και τους δίνουν ποινή!!! Τρελλοί είναι!!!!!!

Μ.Μ.

ΟΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ “ΘΑΥΜΑΤΑ” ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ ΦΡΑΓΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button