ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η ταπεινή φωτογραφία μιας σοβαρά ανεύθυνης πράξης

Ο παράλογος επίλογος της χιονόπτωσης του περασμένου μήνα

Ποιος ο λόγος να γράψει κανείς άρθρο για τρία τσουβαλάκια που έβγαλε κάποιος πολίτης στα σκουπίδια; Το έχουμε δει άπειρες φορές… Ή μήπως όχι; Αν προσέξετε καλύτερα, στα τσουβάλια γράφει “ΑΛΑΤΙ”. Πρόκειται για το γνωστό υλικό που χρησιμοποιείται για να μένουν ανοιχτοί δρόμοι και πεζοδρόμια όταν χιονίζει και πέφτει πάγος.

Η συγκεκριμένη πράξη “ξεφορτώματος” του αλατιού έγινε στο Άνω Δάσος. Ας βάλουμε τα πράγματα στη σειρά…

Κάποιος συμπολίτης άκουσε ότι έρχεται χιονιάς (5 Φεβρουαρίου) και σκέφτηκε ότι καλό θα ήταν να προμηθευτεί αλάτι για τον διάδρομο του κήπου του του και το πεζοδρόμιο, σύμφωνα και με την πρόσκληση του Δήμου. Ενώ όμως χρειάζονται λίγα κιλά και παρά το ότι τις μέρες εκείνες οι αρμόδιες υπηρεσίες ζητούσαν η προμήθεια να γίνεται με φειδώ, ο εν λόγω δημότης πήρε τρία 25κιλα σακιά, τα οποία -ενδεικτικά- αρκούν στην αλατιέρα του Δήμου για να κρατήσει ανοιχτό ολόκληρο δρόμο. Ούτε καν σε ένα δεν αρκέστηκε…

Τώρα που του περίσσεψαν, δεν τα κράτησε για του χρόνου ούτε μπήκε στον κόπο να το πάει πίσω, για να υπάρχει διαθέσιμο την επόμενη φορά που θα το χρειαστούμε. Αλλά το πέταξε δίπλα στους κάδους σαν απόβλητο.

Αυτή είναι η μικρή ιστορία που κρύβεται πίσω από τα τρία τσουβάλια. Κι αν αξίζει να ασχοληθεί κανείς είναι για να πει ότι μερικοί από εμάς φροντίζουμε μόνο για “την πάρτη μας”, αδιαφορώντας για το παραπέρα. Αλλά και είμαστε πολύ εύκολοι στις καταγγελίες και την απαξίωση (θυμηθείτε τα δηλητηριώδη σχόλια που έγιναν γι’ αυτό: Αλάτι με τα χέρια σε δρόμο στο Άνω Δάσος!), ενώ οι ίδιοι δεν έχουμε έγνοια για την εύρυθμη λειτουργία του μηχανισμού, του οποίου είμαστε στην πραγματικότητα ένα κομμάτι.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button