ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η συμπολίτισσα που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, μιλάει στο “Χαϊδάρι Σήμερα”

Είναι γεγονός το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του covid-19 στο Χαϊδάρι και αφορά εργαζόμενη στον 5ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου, και παράλληλα του Γραφείου Παιδικών Σταθμών του Δήμου (μέχρι τέλος Φεβρουαρίου), που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Η 45χρονη συμπολίτισσα ασθενής θέλησε να μιλήσει για τη μικρή περιπέτειά της. Με δική της πρωτοβουλία μάς μίλησε στο τηλέφωνο.

Την Παρασκευή το πρωί (13 Μαρτίου) ξύπνησε με ένα «γρατζούνισμα» στο λαιμό και μπούκωμα στη μύτη. Κυρίως λόγω της φύσης του επαγγέλματός της, της φόρτισης των ημερών, αλλά και από διαίσθηση, αποφάσισε να ελέγξει το ενδεχόμενο να πρόκειται για σύμπτωμα κορωνοϊού. Αυτό χωρίς να έχει καμία επαφή με πρόσωπο που ενδεχομένως να ήταν άρρωστο και χωρίς να έχει σύνδεση ή επαφή με πολίτη που γύρισε από το εξωτερικό.

Σε δημόσιο φορέα στάθηκε αδύνατο να κάνει την εξέταση, γι’ αυτό απευθύνθηκε τελικά σε ιδιωτικό εργαστήριο (κόστος 220 ευρώ). Το Σάββατο το βράδυ την ενημέρωσαν από το εργαστήριο ότι το τεστ ήταν θετικό και καταχωρίστηκε στα άγνωστης προέλευσης περιστατικά. Δεν έχει έρθει ακόμη σε επαφή μαζί της στέλεχος του Υπουργείου Υγείας για ιχνηλάτηση της περίπτωσής της.

Η ίδια μιλάει με τη δική της γιατρό. Σε ερώτησή της αν πρέπει να απομακρύνει το κοριτσάκι της από το σπίτι, της είπε να το κρατήσει εκεί, σε απόσταση μέχρι ενός μέτρου και η ίδια να φοράει μάσκα και γάντια. Η επόμενη σύσταση από τη γιατρό ήταν να μην έρθει σε οποιαδήποτε επαφή με ευπαθείς ομάδες, κυρίως να μείνει μακριά από ηλικιωμένους.

Μας είπε ότι αισθάνεται πολύ καλά και το διαπιστώσαμε και οι ίδιοι από την τηλεφωνική συνομιλία μας. Το μπούκωμα υποχώρησε και δεν είχε καμία στιγμή τον επίμονο ξερό βήχα, στον οποίο έχουν αναφερθεί σαν ειδικό σύμπτωμα του covid-19 οι γιατροί. Της έχει μείνει μόνο μία ελαφριά βραχνάδα. Έκανε την Παρασκευή 37,2 πυρετό, που υποχώρησε με ντεπόν. Παίρνει συμπληρώματα βιταμίνης c και d3 με συμβουλή γιατρού. Επίσης trebon για τη βραχνάδα. Η περίπτωσή της δεν χρήζει σε καμία περίπτωση νοσηλείας.

Θα παραμείνει 14 μέρες σε απομόνωση στο σπίτι της. Μόλις πληροφορήθηκε τη νόσησή της από τον ιό, έστειλε μήνυμα στους ανθρώπους με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή για να το γνωρίζουν. Επίσης ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή τους προϊσταμένους της και όλους τους αρμόδιους του Δήμου. Συστήνει και σε άλλους που πιθανόν έχουν τον ιό να το κοινοποιήσουν για να ευαισθητοποιείται η κοινωνία και να καταπολεμηθεί η ραγδαία εξάπλωση που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες. Άλλωστε και η ίδια από κάποιον το κόλλησε… Επίσης, αν κάποιος έχει συμπτώματα και έχει τη δυνατότητα να κάνει το τεστ, ας το κάνει για να το γνωρίζει ο ίδιος και να απομονωθεί, ώστε να μην βάλει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους, βγαίνοντας έστω και για τα βασικά.

Παρότι οι επίσημες οδηγίες είναι με ελαφρά συμπτώματα απλώς να καθόμαστε στο σπίτι μας, η ίδια προτίμησε από προσωπικό αίσθημα ευθύνης να κάνει το τεστ, για να είναι εντάξει με τον εαυτό της, καθώς και με τους οικείους, το εργασιακό περιβάλλον και τους φίλους της.

«Ψυχραιμία, αλλά και να μην επαναπαυόμαστε», ολοκληρώνει η συνομιλήτριά μας.

 

   

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button