ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

“Η Σχολική Επιτροπή συνεδριάζει για ασφάλεια διά περιφοράς, ενώ στις τάξεις στιβάζονται 25 παιδιά!”

Τοποθέτηση της Αλεξίας Παναγοπούλου (μέλους της σχολικής επιτροπής Αβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Χαϊδαρίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση) στη σημερινή δια περιφοράς συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου. 

“Για άλλη μία φορά καλούμαστε ως ΔΣ να συμμετάσχουμε σε μία “δια περιφοράς” συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής, παρόλο που ο νόμος προβλέπει και τη συνεδρίαση είτε δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών με τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας είτε μέσω τηλεδιάσκεψης.     

Καλούμαστε να συμμετέχουμε σε μία δια περιφοράς συνεδρίαση που δήθεν δεν ευνοεί το συγχρωτισμό. Την ίδια στιγμή που

  • στις σχολικές αίθουσες υπάρχει συγχρωτισμός 25-27 παιδιών ανά τάξη,
  • τα εκπαιδευτικά κενά είναι τεράστια,
  • έχει προσληφθεί για τα σχολεία του Δήμου μας ο ίδιος αριθμός καθαριστριών -που ενώ δεν έφτανε πέρσι τότε πως επαρκεί φέτος σε συνθήκες πανδημίας,
  • ενώ γίνονται καθημερινά δεκάδες παραστάσεις διαμαρτυρίας από γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, η Πρόεδρος της ΣΕ, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και σύσσωμη η δημοτική αρχή τηρούν σιγή ιχθύος.

Δεν υπάρχει ούτε μία επιστολή διαμαρτυρίας και ως ΔΣ ασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνο με το διαχειριστικό ρόλο της Επιτροπής μέσω συμβουλίων “δια περιφοράς”, που στην πραγματικότητα δεν ευνοούν το διάλογο και τον αντίλογο. Αυτό βέβαια ως παράταξη δε μας ξαφνιάζει, αν θυμηθούμε την “απουσία” της Προέδρου από τα δύο τελευταία ΔΣ, που είχαν ως κύριο ουσιαστικό θέμα την αποζημίωση των σχολικών τροχονόμων.     

Ως Λαϊκή Συσπείρωση σας παραθέτουμε την ψηφοφορία μας στα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο: ΥΠΕΡ με την προϋπόθεση να γίνει επικαιροποίηση του αριθμού των μαθητών. Η εισήγηση της Προέδρου αφορά την περσινή σχολική χρονιά!

ΘΕΜΑ 2ο: ΥΠΕΡ

ΘΕΜΑ 3ο: ΥΠΕΡ της ρύθμισης της οφειλής σε 12 μηνιαίες δόσεις

ΘΕΜΑ 4ο: ΥΠΕΡ

ΑΛΕΞΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, Μέλος ΔΣ με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button