ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: Τα εντυπωσιακά στατιστικά της “γερμανικής Γουχάν”

Χρυσόστομος Τσιτσώνης

Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Βόννης, έκανε πρόσφατα μια έρευνα / χαρτογράφηση πεδίου για την διασπορά του covid-19 στην κωμόπολη Gangelt, η οποία βρίσκεται σχεδόν πάνω στα γερμανικά σύνορα με την Ολλανδία. Η Gangelt θα μπορούσε να είναι ο ορισμός του «κρανίου τόπος» λόγω covid-19: τον Φεβρουάριο, στο φημισμένο καρναβάλι της, συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου….
Ο ιολόγος Hendrik Streeck, ήταν επικεφαλής της ομάδας που πήρε δείγματα από 1.000 κατοίκους, περίπου κάτι λιγότερο απ’ το 1/10 του πληθυσμού της Gangelt και των γύρω οικισμών. Αυτό το στοχευμένο μαζικό τεστάρισμα, έδειξε ότι το 14% όσων ελέγχθηκαν είχε αντισώματα στον ιό, πράγμα που σημαίνει πως είχε μολυνθεί και είτε δεν είχε συμπτώματα, είτε ήταν πολύ ήπια στην μεγάλη πλειοψηφία τους και 2% είχε τον ιό «ζωντανό» στο διάστημα της έρευνας (αρχές Απρίλη). Με βάση αυτά τα συγκεκριμένα ευρήματα, προσδιορίστηκε το ποσοστό θνησιμότητας απ’ τον covid-19 στην περιοχή: 0,37%, στην κλίμακα, δηλαδή, μιας μέτριας εποχικής επιδημίας γρίπης.
Ο Streeck και η ομάδα του, υποστηρίζουν πως μ’ αυτό το ποσοστό μόλυνσης / γενικής ανοσίας πληθυσμού (~15%) αρχίζει η αναγκαστική μείωση της ταχύτητας μετάδοσης του covid-19 στην Gangelt. Εξάλλου, όπως είπε στην συνέντευξή του, είναι γνωστό πως οι διαδοχικές μεταδόσεις ενός ιού τον εξασθενούν. Συνεπώς, ξεκαθάρισε, αν οι κάτοικοι της Gangelt τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής υγιεινής, κρατούν αποστάσεις απ’ αυτούς που εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα και αποφεύγουν τους τόπους με μεγάλη ιική συγκέντρωση (δηλαδή τα νοσοκομεία…) η διασπορά του covid-19 θα συνεχιστεί μεν, αλλά με όλο και λιγότερες σοβαρές περιπτώσεις· μέχρις ότου διαμορφωθεί εκείνη η γενική ανοσία που θα τερματίσει την επιδημία.
Άλλη μια έρευνα, άλλη μια απόδειξη του ότι οι στρατιωτικοί νόμοι μόνο «εικονικά» εμφανίζονται ως«μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας». Αν πράγματι πετύχουν κάτι, θα είναι το ακριβώς αντίθετο: η παράταση της επιδημίας, άρα και η «ανανέωση του εαυτού τους»!!!
Ας το θεωρήσουμε δεδομένο, μήπως βρούμε την υγεία μας!!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button