ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η ωραία είδηση της ημέρας, έρχεται από μια υπέροχη και δημιουργική παρέα

Μαθητές και στελέχη του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης ΑμεΑ επισκέφθηκαν τον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Κοινωνικοποίησης και Ψυχαγωγίας. Η παρέα μας χάρισε την όμορφη εικόνα, μαζί με το μήνυμα αισιοδοξίας της ημέρας.

Οι ωφελούμενοι του Κ.Ε.Α./Α.ΜΕ.Α. είχαν την ευκαιρία, σε ένα διάλειμμα της εργασίας του το Κέντρο, να απολαύσουν έναν υπέροχο χώρο, με σύγχρονες εγκαταστάσεις αναψυχής ανάμεσα σε μνημεία βιομηχανικής κληρονομιάς. Εκπαίδευση, κοινωνικοποίηση, επαγγελματικές ευκαιρίες συνθέτουν την προσπάθεια όλων.

Η ωραία είδηση της ημέρας, έρχεται από μια υπέροχη και δημιουργική παρέα 1

Στόχος του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης ΑμεΑ, πέρα από την παροχή Προγραμμάτων Κοινωνικοποίησης, παροχής Υπηρεσιών Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, Συμβουλευτικής, Αποκατάστασης, Αυτόνομης Διαβίωσης, Ψυχαγωγίας Άθλησης είναι και η Ειδική Αγωγή, η Κατάρτιση και η Επαγγελματική Αποκατάσταση σε άτομα που έχουν διαγνωστεί με Νοητική Υστέρηση ηλικίας 8 ετών και άνω.
Η παροχή των υπηρεσιών είναι αποτέλεσμα 25ετούς εργασίας και μελέτης πάνω στις ανάγκες των ατόμων με Νοητική Υστέρηση και την αντίστοιχη εφαρμογή προγραμμάτων που στοχεύουν στην κάλυψη των ειδικών αυτών αναγκών. Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των ΑμεΑ και κυρίως των ατόμων με Νοητική Υστέρηση και συναφών Αναπηριών έχει γίνει σχεδιασμός προγραμμάτων σε συνδυασμό με τις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε ατόμου. 

Δείτε και εδώ: ΚΕΑ/ΑΜΕΑ: Αυτή είναι η ταυτότητα του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Η ωραία είδηση της ημέρας, έρχεται από μια υπέροχη και δημιουργική παρέα 3

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button