ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΥΠΟΔΟΜΕΣ

Η όμορφη γέφυρα μπήκε στη ζωή της πόλης – Τι ειπώθηκε στην τελετή και τα νέα που δεν ήρθαν – Videos

Η χτεσινοβραδινή τελετή εγκαινίων της όμορφης, νέας πεζογέφυρας στο Παλατάκι, πρόσθεσε μια σημαντική υποδομή στον εξοπλισμό της πόλης, επιτρέποντας ασφαλείς διελεύσεις σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο της Λεωφόρου, με ιστορικό δυστυχημάτων.

Η παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, έδειξε τη σημασία που δίνεται σε υψηλό επίπεδο στις ασφαλείς μετακινήσεις. Από την άλλη, η ίδια παρουσία δημιούργησε προς στιγμήν την προσδοκία ότι ήρθε για να αναγγείλει κάποιο από τα σημαντικά έργα που περιμένουμε στην περιοχή μας και μονίμως παραπέμπονται στις κελένδες (πχ Κόμβος Σκαραμαγκά), αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Θυμίζουμε ότι κατά τα εγκαίνια της πεζογέφυρας του Δάσους (Μάιος 2023) ο τότε υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, είχε πει ότι το έργου του Κόμβου Σκαραμαγκά είναι κοντά στη δημοπράτηση, ωστόσο όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά ακόμη δεν αναζητείται χρηματοδότηση. Πάντως ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος κατά τον χαιρετισμό του έθεσε το πλαίσιο των διεκδικήσεων της πόλης σε έργα υποδομής.

Η όμορφη γέφυρα μπήκε στη ζωή της πόλης - Τι ειπώθηκε στην τελετή και τα νέα που δεν ήρθαν - Videos 3
Φωτό: Mike Pavlou

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις ομιλίες. Πριν από αυτό, στεκόμαστε σε δύο σημεία που έγινε διάλογος μεταξύ του δημάρχου και των κυβερνητικών στελεχών.

  1. Σε κάποιο σημείο ο Μιχάλης Σελέκος ανέφερε ότι το Χαϊδάρι χρειάζεται Μετρό, υπογειoποίηση της Λ. Αθηνών και χρειάζεται να καταβληθεί προσπάθεια γι΄αυτό. Από την πλευρά της ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών παρατηρήθηκε εκείνη τη στιγμή ότι χρειάζεται και χρήμα. Ο Μ. Σελέκος απάντησε, χαμογελαστός πάντα: “Κοιτάξτε, για να γίνονται αμέσως έργα στο παραλιακό μέτωπο, χρήματα υπήρχαν”.
  2. Σε κάποιο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Ταχιάος ανέφερε ότι παραδίδεται στον Δήμο Χαϊδαρίου ένα κομψοτέχνημα, το οποίο ο Δήμος πρέπει να συντηρήσει και να προστατεύσει από γκράφιτι, φθορές κτλ. Όταν ήρθε η σειρά του Μ. Σελέκου αναφέρθηκε σε αυτό, λέγοντας ότι τα λειτουργικά έξοδα για φύλαξη, καθαρισμό, συντήρηση ασανσέρ επιβαρύνουν τον Δήμο.

Το κόψιμο της κορδέλας
και η πρώτη διέλευση της γέφυρας

“Αναγκαίο έργο για την ασφάλεια των πολιτών”

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την τελετή παράδοσης της πεζογέφυρας.

“Πρώτος στόχος η παράδοση
σύγχρονων και ασφαλών υποδομών”

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος δήλωσε: «Η γέφυρα που παραδίδουμε δημιουργεί συνθήκες ασφαλούς διέλευσης για όλους τους κατοίκους της περιοχής, ενός πολυσύχναστου δρόμου όπως είναι η Λεωφόρος Αθηνών».

“Είναι η αρχή”

Ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι η βελτίωση της αστικής κινητικότητας είναι πρώτος στόχος της Περιφέρειας Αττικής.

“Μέρα χαράς για την πεζογέφυρα ζωής,
χρειαζόμαστε όμως μεγάλα έργα”

Μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος αναφέρθηκε στα πολλά δυστυχήματα που έχουν γίνει με πεζούς στην Λεωφόρο Αθηνών, λέγοντας πως η πεζογέφυρα θα συμβάλλει στην πιο ασφαλή διέλευση της Λεωφόρου στο συγκεκριμένο σημείο. Ζήτησε όμως παράλληλα υπογειοποίηση της Λ. Αθηνών σε μήκος δύο χιλιομέτρων, Μετρό και αντιπλημμυρικά.

Η όμορφη γέφυρα μπήκε στη ζωή της πόλης - Τι ειπώθηκε στην τελετή και τα νέα που δεν ήρθαν - Videos 5

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button