ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η Λένα Παπαληγούρα μιλάει για την σοκαριστική εμπειρία της στο Δρομοκαΐτειο

Η Λένα Παπαληγούρα δεν φοβάται τους απαιτητικούς ρόλους στην καριέρα της φροντίζει να προετοιμάζεται κατάλληλα για να μπει στο πετσί τους. Σε μια τέτοια προσπάθεια ήρθε σε επαφή με τον κόσμο του Δρομοκαΐτειου.

Καλεσμένη στο «I love Σου Κου» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην εμπειρία που βίωσε όταν βρέθηκε στο Δρομοκαΐτειο προκειμένου να κατανοήσει πλήρως τις πτυχές της ηρωίδας για την οποία και βραβεύτηκε στον μονόλογο «Κατερίνα».

«Όταν κάναμε μια παράσταση για το trafficking και ύστερα έκανα ένα επεισόδιο για το ίδιο θέμα στην «10η εντολή» με τον Πάνο Κοκκινόπουλο, προκειμένου να κατανοήσουμε το θέμα και να μπορέσει το αποτέλεσμα πραγματικά να είναι πιστό σε αυτά που συμβαίνουν, είχαμε πάει με τον Γιώργο Παλούμπη να απευθυνθούμε σε ειδικούς που φροντίζουν γυναίκες οι οποίες έχουν ξεφύγει από τέτοια κυκλώματα», είπε.

Λένα Παπαληγούρα

Η Λένα Παπαληγούρα στο Δρομοκαΐτειο

«Στην “Κατερίνα” επισκέφθηκα έναν ψυχίατρο, ο οποίος με είχε πάει και είχα δει περιστατικά στο Δρομοκαΐτειο γιατί ήθελα να τα κατανοήσω. Πώς γίνεται άλλωστε να παρουσιάσω κάτι στον κόσμο όταν εγώ η ίδια δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό για το οποίο μιλάμε; Με σόκαρε αυτή η εμπειρία και από την άλλη με βοήθησε να καταλάβω πολλά πράγματα. Ως προς το υλικό του βιβλίου, για την παράσταση ήταν πολύ χρήσιμη αυτή η εμπειρία που είχα».

«Μου έστελναν μετά μηνύματα πάρα πολλοί άνθρωποι ότι αυξήθηκαν οι καταγγελίες των γυναικών που κακοποιούνται από αυτό το επεισόδιο. Οπότε λες πως αν έχει μια δύναμη αυτό το μέσο, ας την χρησιμοποιούμε και προς αυτήν την κατεύθυνση. Για μένα αυτό ήταν και από τα μεγαλύτερα δώρα σε αυτή τη δουλειά. Ότι δηλαδή μια γυναίκα μπορεί να είδε το επεισόδιο και πραγματικά να κινητοποιήθηκε να φύγει από την κατάσταση εγκλωβισμού στην οποία βρίσκεται», ολοκλήρωσε η Λένα Παπαληγούρα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button