ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η κατασκευή του Κόμβου Σκαραμαγκά στη Βουλή

Στα έργα που υλοποιούνται είτε προγραμματίζονται στη Δυτική Αττική και τη Δυτική Αθήνα και αναμένεται να αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των πολιτών, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Υφυπουργός Υποδομών στο έργο της Σύνδεσης της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω με την Εθνική Οδό (Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου και την ολοκλήρωση του Κόμβου Σκαραμαγκά.

«Προχωράμε και με ένα οδικό έργο που ζητούσε για χρόνια η περιοχή και που δεν προχωρούσε. Ένα έργο που παραμένει ανολοκλήρωτο και ημιτελές εδώ και μια εικοσαετία, από το 2002», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης ανέφερε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα προχωρά η δημοπράτηση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Δυτικής Αττικής. «Πρόκειται για ένα έργο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ που θα εξυπηρετήσει την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο, τα Μέγαρα και αρκετούς ακόμα δήμους της περιοχής», σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου κλάδου του Προαστιακού που θα ξεκινά από τα Άνω Λιόσια, θα περνά από την Ελευσίνα και θα καταλήγει στα Μέγαρα, εντός του υφιστάμενου σιδηροδρομικού διαδρόμου της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής προς Πελοπόννησο, συνολικού μήκους 36 χλμ.

Μέσω αυτής της επέκτασης το τρένο θα εξυπηρετεί τις αστικές περιοχές Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Λουτρόπυργου, Νερακίου, Νέας Περάμου και Μεγάρων.

Με την ευκαιρία της αναφοράς του υπουργού στον Προαστιακό της Δυτικής Αττικής, το “Χαϊδάρι Σήμερα” βάζει πάλι “στο τραπέζι” την πιθανότητα να συνδυαστεί αυτός με την κατασκευή γραμμής Μετρό κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών και την πιθανότητα να “κουμπώσει” αυτό με τον προαναφερθένα υπέργειο μίνι – Προαστιακό. Αν στέκει τεχνικά η σύνδεση των δύο μέσων μεταφοράς και όποτε αυτό καταστεί δυνατό, θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα των αστικών μεταφορών στη Δυτική Αθήνα και τη Δυτική Αττική. Πιο αναλυτικά η πρόταση εδώ: Μετρό – μίνι προαστιακός: Αθήνα – Χαϊδάρι – Ελευσίνα – Κινέτα… Γιατί όχι; Μακάρι κάποιος πολιτικός σχηματισμός ή τοπικός πολιτικός παράγοντας να το βάλει “στο ραντάρ του” και να το εξετάσει.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button