ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η καλή είδηση της ημέρας: Αναδάσωση στο Όρος Αιγάλεω

Η καλή είδηση της ημέρας. Αναδάσωση στην περιοχή Αμφιάλης, στο Κερατσίνι, αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Δασών Αττικής, που υπάγεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και δημοσιοποίησε την προκήρυξη του διαγωνισμού στις 11.8.23 (οι λεπτομέρειες της δημοπράτησης ΕΔΩ  ).

Η περιοχή που θα γίνει το έργο βρίσκεται στην θέση Ζέσταινα, στο όρος Αιγάλεω, που έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέα. Η εκτιμώμενη αξία του έργου είναι 420 χιλ. ευρώ (πλην ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε και το κράτος.

Η καλή είδηση της ημέρας: Αναδάσωση στο Όρος Αιγάλεω 3

Η συνολική έκταση ανέρχεται σε 470 στρέμματα και η φύτευση θα πραγματοποιηθεί σε 270 στρέμματα. Ο αριθμός των φυτών ανέρχεται συνολικά σε 25.000 φυτά, με τα δέντρα να φτάνουν τα 18 χιλ., που σημαίνει 90 περίπου φυτά ανά στρέμμα.

Της φύτευσης θα προηγηθούν βελτίωση υφιστάμενης διόδου πρόσβασης στο εργοτάξιο και διάνοιξη λάκκων σε έδαφος ακατέργαστο. Θα ακολουθήσουν εργασίες συντήρησης των φυτών για δύο έτη. 

Ας είναι αρχή για περισσότερες παρεμβάσεις αναδασώσεις στο Αιγάλεω και το Ποικίλο. Στο παρελθόν κάποιες προσπάθειες απέτυχαν στην περιοχή μας, αλλά τα παθήματα ας γίνονται μαθήματα, όχι παραίτηση.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Τι βλακεία! Πετάμε κάθε μέρα στη θάλασσα ένα υπερπολύτιμο ποτάμι νερό, αντί να πρασινίσουμε το Λεκανοπέδιο

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Δείτε Επίσης
Close
Back to top button