ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Η γειτονιά μας υποφέρει και κινδυνεύει. Άραγε το κράτος έχει συνέχεια και ο Δήμος συνέπεια;”

Η κ. Γεωργία Παπανικολάου εκθέτει ένα σοβαρό πρόβλημα καθημερινότητας μιας γειτονιάς στο κεντρικό Χαϊδάρι, που έχει προεκτάσεις τόσο στον τομέα της υγείας όσο και της ασφάλειας (πυρασφάλεια).

Ένα εγκαταλειμμένο σπίτι αποτελεί εστία μόλυνσης και πηγή κινδύνου πυρκαγιάς, καθώς εκεί συσσωρεύονται όγκοι διάφορων υλικών. Στο παρελθόν έχουν γίνει σχετικοί καθαρισμοί οικιών από τον Δήμο, όταν εγκυμονούνται κίνδυνοι. Στην περίπτωση στην οποία αναφερόμαστε υπάρχει έκθεση του Υγειονομικού που ζητάει ενέργειες του Δήμου, ωστόσο ωστόσο με διάφορες δικαιολογίες αυτές αναβάλλονται.

Γράφει η κ. Παπανικολάου:

Εδώ και ένα χρόνο – Απρίλιος 2023- έγινε καταγγελία στον Δήμο για ένα ακατοίκητο σπίτι στο Χαϊδάρι (οδός Σάμου) του οποίου ο περιβάλλων χώρος είναι γεμάτος σκουπίδια, ξερά χόρτα και άλλα διάφορα εύφλεκτα υλικά με το κίνδυνο ασθενειών από τα τρωκτικά που μαζεύονται, αλλά και φωτιάς.

Κατόπιν υποδείξεων από τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου, μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες έγιναν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται για αυτές τις περιπτώσεις, καταγγελία στο Υγειονομικό:

Αρ. Πρωτ. : 609656 Ημ/νία : 19/05/23 – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ με ΘΕΜΑ: «Αποτέλεσμα αυτοψίας σε ακίνητο, επί της οδού Σάμου (…), στο Δήμο Χαϊδαρίου».

Αποσπάσματα από την αυτοψία και τα συμπεράσματα του Υγειονομικού:

"Η γειτονιά μας υποφέρει και κινδυνεύει. Άραγε το κράτος έχει συνέχεια και ο Δήμος συνέπεια;" 3

………………………………………..

"Η γειτονιά μας υποφέρει και κινδυνεύει. Άραγε το κράτος έχει συνέχεια και ο Δήμος συνέπεια;" 5

Περιμέναμε μετά και από το σχετικό πόρισμα ότι πλέον θα γίνονταν όλες οι νόμιμες ενέργειες για τον καθαρισμό του χώρου. Ο καιρός βέβαια περνούσε χωρίς να βλέπουμε αποτέλεσμα.

Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες και δεκάδες μέιλ (τα οποία έχω κρατήσει) με τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου και τις δικαιολογίες:
– έχουμε προτεραιότητες (!!!),
– μετά έχουμε εκλογές (!!!) -αυτό άραγε τι εμποδίζει την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου;
– μετά έχουμε ανάληψη από νέα Δημοτική αρχή (!!!)

Έτσι φτάσαμε στην έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Σε επικοινωνία δε και με αρμόδιους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφεραν την ΔΥΣΚΟΛΙΑ προσέγγισης λόγω του αδιέξοδου στενού, αν -ο μη γένοιτο- χρειαστεί.

Επίσης, τα υλικά συνέχεια αυξάνονται, καθώς ο ιδιόκτητης συνεχίζει να μαζεύει διάφορα άχρηστα πράγμα.

Και τώρα, μετά από ένα ολόκληρο χρόνο, σε επικοινωνία με τον ίδιο υπάλληλο ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΗ!!!!!!

Ζητάνε να αρχίσει όλη η διαδικασία ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

Άραγε οι αποφάσεις των δημόσιων υπηρεσιών δεν έχουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ και Δήμος ΣΥΝΕΠΕΙΑ;

Σε επικοινωνία δε με την γραμματεία για να κλείσω ραντεβού με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και αφού έχω στείλει όλο το σχετικό υλικό η απάντηση είναι: ΔΙΚΙΟ έχετε αλλά ψάχνουμε να βρούμε χρόνο για συνάντηση.

Καλές οι ΛΑΪΚΕΣ συνελεύσεις για τα προβλήματα του Δήμου, αλλά ποια η αποτελεσματικότητα όταν ένας ΔΗΜΟΤΗΣ δεν μπορεί να συναντήσει τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που τον απασχολούν;          

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button