ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η επιστολή Ντηνιακού στον Μητσοτάκη για το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στο Χαϊδάρι

“Θα κάνουμε το καθήκον μας ώστε να αποτρέψουμε εξελίξεις που ναρκοθετούν το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας”

Με την αναφορά αυτή, που απηχεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου και όλων των δημοτικών παρατάξεων, κλείνει την επιστολή του στον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός, ζητώντας “την προσωπική του εγγύηση ότι θα αποτρέψει μία εξέλιξη που ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών της ευρύτερης περιοχής”.

Η επιστολή του δημάρχου, που δημοσιεύει το mononews.gr, είναι μία από τις ενέργειες που αποφάσισε η Διαπαραταξιακή Επιτροπή για την Υπεράσπιση της Ακτής Σκαραμαγκά, στο πλαίσιο ευρύτερης κινητοποίησης για την αποτροπή δημιουργίας εγκαταστάσεων φυσικού αερίου και εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής στον χώρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Στην επιστολή του, ο δήμαρχος αναφέρει ότι “στον νόμο 4949 που ψηφίστηκε από τη Βουλή το 2022 προβλέπεται για τα Ναυπηγεία λειτουργίες υψηλής όχλησης μεταξύ των οποίων, εγκατάσταση, παραγωγή, αποθήκευση και μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου”.

Επίσης συνδέει τη συγκεκριμένη βιομηχανική εγκατάσταση με το φοβερό δυστύχημα των Τεμπών, καθώς τίθεται ύψιστης σημασίας ζήτημα ασφάλειας. “Μια τέτοια εξέλιξη, τονίζει ο δήμαρχος στην επιστολή του, θα ήταν καταστροφική για το Χαϊδάρι, αλλά και για όλη την Δυτική Αθήνα, τους Δήμους του Πειραιά και συνολικά το Λεκανοπέδιο επειδή θα προκαλέσει μόλυνση της ατμόσφαιρας και θα προσθέσει μια βιομηχανική δραστηριότητα.

Ολόκληρη η επιστολή:

Η επιστολή Ντηνιακού στον Μητσοτάκη για το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στο Χαϊδάρι 3
Η επιστολή Ντηνιακού στον Μητσοτάκη για το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στο Χαϊδάρι 5
Η επιστολή Ντηνιακού στον Μητσοτάκη για το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στο Χαϊδάρι 7
Η επιστολή Ντηνιακού στον Μητσοτάκη για το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στο Χαϊδάρι 9
Η επιστολή Ντηνιακού στον Μητσοτάκη για το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στο Χαϊδάρι 11

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button