ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η διεύθυνση του γυμνασίου μιλάει στο “Χαϊδάρι Σήμερα” για το περιστατικό απειλής στο προαύλιο

Το επεισόδιο στο προαύλιο γυμνασίου που δημοσιεύσαμε πριν από λίγη ώρα, το οποίο πέρασε τις πύλες του σχολείου και έφτασε μέχρι την αστυνομία, όπως είναι φυσικό προκάλεσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης της πόλης μας. Με την εφημερίδα μας επικοινώνησε η διεύθυνση του σχολείου (η εφημερίδα μας δεν γνώριζε για ποιο πρόκειται), για να μας αναφέρει τα γεγονότα που το ίδιο το σχολείο κατέγραψε και αντιμετώπισε.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα μας είπαν, πράγματι στο διάλειμμα αναφέρθηκε περιστατικό, όπου μαθητής της β΄τάξης έδειξε μαχαίρι σε μαθητή της τρίτης. Το περιστατικό ταυτόχρονα καταγγέλθηκε από τους γονείς του θύματος στην αστυνομία και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ πήγαν στο σχολείο, αλλά οι έρευνές τους δεν οδήγησαν στην εύρεση μαχαιριού. Αυτά την Παρασκευή 4 Ιουνίου.

Με την έλευση της νέας εβδομάδας ο σύλλογος των καθηγητών του σχολείου συνεδρίασε και επέβαλε ποινή στον μαθητή που κατηγορήθηκε όπως αναφέρθηκε πιο πάνω.

Η άποψη της διεύθυνσης είναι ότι ένα περιστατικό, όπως είναι η απειλή, δεν είναι αμελητέο, γι’ αυτό επιλήφθηκε ο σύλλογος, αλλά δεν ευτυχώς δεν οδηγήθηκε σε ακραίο σημείο. Η σχολική κοινότητα θεωρεί ότι γεγονότα σαν αυτό πρέπει να αντιμετωπίζονται εντός του σχολικού πλαισίου, που λαμβάνει υπόψη του την ψυχολογία του εφήβου και παιδαγωγικές αρχές.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button