ΕΛΛΑΔΑΥΠΟΔΟΜΕΣ

Η αρχή του τέλους για τον “Κορυδαλλό” – Νέες Φυλακές στον Ασπρόπυργο με 765 εκατ. ευρώ

Οι νέες φυλακές που θα αντικαταστήσουν το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού είναι ένα από τα κορυφαία υπό δημοπράτηση έργα στη σχετική λίστα του 2024. Ταυτόχρονα πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα ΣΔΙΤ που έχουν ποτέ δημοπρατηθεί στη χώρα με προϋπολογισμό που με τον ΦΠΑ ξεπερνά τα 765 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 617,18 εκατ. ευρώ).

Το αντικείμενο της Σύμβασης Σύμπραξης είναι η χρηματοδότηση, μελέτη, κατασκευή, προμήθεια εξοπλισμού, συντήρηση και τεχνική διαχείριση των υποδομών που θα στεγάσουν το Δικαστικό Σωφρονιστικό Συγκρότημα Αθηνών (ΔΣΣΑ) και τη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής (ΔΜΔΑ) στον Ασπρόπυργο σε ακίνητο 100 στρεμμάτων, το παλαιό Στρατόπεδο «Αμερικάνικης Ευκολίας».

Η διάρκεια της σύμβασης για το μεγάλο έργο-ΣΔΙΤ μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού έχει υπολογιστεί σε 360 μήνες εκ των οποίων τα πρώτα 3-4 χρόνια θα αφορούν την κατασκευαστική περίοδο. Στην εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετείχαν οι: ΑΒΑΞ, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (ΙΦΣ) θα αναλάβει την υλοποίηση του Έργου σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στη Σύμβαση Σύμπραξης.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button