sdr

Δύσκολο να το συνειδητοποιήσεις, αλλά δυστυχώς αληθινό: Επί μία εβδομάδα ζουν χωρίς νερό εκατοντάδες Χαϊδαριώτες, που ταλαιπωρούνται αφάνταστα και αισθάνονται ότι εμπαίζονται. Το νερό είναι αγαθό πρώτης – πρώτης ανάγκης και όμως η ΕΥΔΑΠ αντιμετωπίζει μια τέτοια εξωφρενική περίπτωση με παχυδερμική αδιαφορία.

Να τι γράφουν στο Χαϊδάρι Σήμερα δύο συμπολίτες μας.

Γιώργος Δημόπουλος

Τριακόσιοι κάτοικοι στο Άνω Δάσος Χαϊδαρίου, εδώ και μία ολόκληρη εβδομάδα (29/08-05/09/2020) αντιμετωπίζουμε επείγον πρόβλημα στην υδροδότηση και στην αποχέτευση, καθώς εναλλασσόμενα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ αδυνατούν να αποκαταστήσουν μια απλή βλάβη που προέκυψε στον αγωγό του πεπαλαιωμένου δικτύου της.

Χωρίς απολύτως καμμία ενημέρωση για την έναρξη καθώς και την εξέλιξη των εργασιών, οι εργάτες προχωρούν απροειδοποίητα σε επαναλαμβανόμενες και πολύωρες διακοπές νερού με αποτέλεσμα να επικρατεί αναστάτωση στην καθημερινότητά μας.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν μπουλντόζες, φορτηγά, σωλήνες, κομπρεσέρ και σκαπτικά μηχανήματα και γίνονται χωρίς καμμία επίβλεψη μηχανικού δομικών έργων. Δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας και οι εργασίες διεκπεραιώνονται χωρίς κράνη και στολές, μή οριοθετημένα και χωρίς κανένα μέτρο για την ασφάλεια πεζών και αυτοκινήτων, με τα χαλίκια, τις σωλήνες και τα μπάζα να είναι παρατειμένα χωρίς περίφραξη και σήμανση στο δρόμο και στα πεζοδρόμιο.

Φυσιολογικές και αυτονόητες αξίες και πρακτικές για μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, όπως η ύδρευση, η καθαριότητα και η υγιεινή, η αποχέτευση, το πλυντήριο, το πλύσιμο των πιάτων και το μπάνιο έχουν μεταμορφωθεί πλέον σε καθημερινούς άθλους.

Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ δεν έχει λάβει υπόψην της κανένα από τα παράπονά μας, δεν έχει κάνει καμμία ενέργεια για αξιόπιστη ενημέρωση των κατοίκων και κάθε μέρα μας απαντά πως θα φτιάξουν τη βλάβη σήμερα και αύριο, σήμερα και αύριο και παέι λέγοντας …

Όπως διαπιστώνουμε όλοι ιδίοις όμμασι, στις εργασίες δεν υπάρχει εκ θαύματος κανένας υπεύθυνος εργολάβος ή τεχνικός προϊστάμενος. Απορίας άξιον είναι πως δεν εφαρμόζεται καμμία σύγχρονη πρακτική μέτρησης, χωροθέτησης ή αξιολόγησης, ούτε γίνεται χρήση κάποιας τεχνολογίας ή σχετικού εργαλείου σύμφωνα με τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις και την τεχνογνωσία της εποχής μας. Οι εργάτες της ΕΥΔΑΠ τρυπάνε κατά τύχη συνεχώς το δρόμο με αποτέλεσμα να έχει γεμίσει 100 μέτρα με φρεάτια, σωλήνες, τρύπες και χώματα.

Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός αδιαφορεί επιδεικτικά, καθώς παρά τα συνεχόμενα τηλεφωνήματα, παράπονα και οχλήσεις στη γραμματεία, στην τεχνική υπηρεσία και στον αρμόδιο εντεταλμένο τεχνικό σύμβουλο Καρατζαφέρη, μεταθέτει αποκλειστικά τις ευθύνες στην ΕΥΔΑΠ χωρίς να αναλαμβάνει το χρέος του προς το δημόσιο συμφέρον της τοπικής κοινωνίας που τον ανέδειξε μόλις πρόσφατα.

Καλούμε την ΕΥΔΑΠ και τη δημοτική αρχή να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς άμεση και μόνιμη αποκατάσταση της βλάβης. Απαιτούμε άμεσα να μας παρασχεθεί βοήθεια σε νερό με ικανή ποσότητα ανά οικογένεια καθώς αδυνατούμε να προμηθευόμαστε εβδομαδιαία 200lt εμφιαλωμένο μεταλλικό νερό με δική μας επιβάρυνση από τα super market της περιοχής που πλέον κι αυτά δεν έχουν αποθέματα.

Joy Botsis

Αγαπητό Χαϊδάρι Σήμερα,

δεν έχουμε πλέον σε ποιους να απευθυνθούμε. Όπως ήδη γνωρίζετε, από το προηγούμενο Σάββατο στην Σωκράτους στο Δάσος είχαμε θέμα με το νερό, όλη την εβδομάδα το ίδιο θέμα και σήμερα Παρασκευή το πρόβλημα καλά κρατεί, από την νύχτα δεν έχουμε νερό.

Πολλά τα τηλέφωνα όλων μας στην ΕΥΔΑΠ, οι οποίοι από το μεσημέρι άφαντοι τελικά ήρθαν στις πέντε το απόγευμα και ξεκίνησαν εργασίες. Με πολλούς από εμάς άλλοι με μωρά, άλλοι με ηλικιωμένους. Και αφού η ΕΥΔΑΠ δεν γνωρίζει να κάνει την δουλειά της, δεν θα έπρεπε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να ενδιαφερθούν, να ρωτήσουν έχουμε νερό να πιούμε ή -να το πω σωστά- αν έχουμε την δυνατότητα να αγοράσουμε νερά όλη την εβδομάδα.

Αλλά μήπως έχουν πατήσει ποτέ εδώ, οι τωρινοί και οι προηγούμενοι, να δουν τα προβλήματά μας που ο δρόμος σκάβεται και ξανασκαάβετεαι χρόνια τώρα και ούτε τα αγριοκάτσικα δεν μπορούν να περπατήσουν, άσε όσους έχουν αυτοκίνητα … τα έχουν σπάσει!!! Συγνώμη για το μακροσκελές και όχι μόνο μήνυμα, αλλά πλέον δεν έχουμε κάποιον υπεύθυνο να απευθυνθούμε, γιατί αρμόδιοι υπάρχουν, υπεύθυνοι δεν υπάρχουν!!!