Η Αφαία αποκρούει την εγκατάσταση επιχείρησης που απειλεί την ποιότητα ζωής στη συνοικία

Χαϊδάρι Σήμερα
Από Χαϊδάρι Σήμερα - Τοπικός Τύπος
4 Λεπτά Ανάγνωσης

Νέα συγκέντρωση κατοίκων με ευρεία πολιτική στήριξη έγινε την Τετάρτη 24/6 στην Κάτω Αφαία Χαϊδαρίου, για να εκδηλωθεί η αντίδραση στην δημιουργία μεγάλης επιχείρησης βαρέων οχημάτων και μηχανημάτων, όπως και για την τήρηση της νομιμότητας όσον αφορά τις χρήσεις γης στην περιοχή, με στόχο την ασφάλεια και την προστασία της ποιότητας ζωής. “Ζητούμε τήρηση του νόμου”, λένε οι κάτοικοι της περιοχής.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν πολλοί πολίτες από τις δύο συνοικίες της Αφαίας, 0 δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος και ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταθάς, οι επικεφαλής παρατάξεων Βαγγέλης Ντηνιακός, Άρης Πανόπουλος, Αποστόλης Θεοφίλης και Βασίλης Τσίτσος.

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία τάχθηκε στο πλευρό των κατοίκων. Κατά τη διάρκεια των ομιλιών ειπώθηκε ότι δεν έχει εκδοθεί άδεια για την εκτέλεση εργασιών στον συγκεκριμένο χώρο.

Η βασική ένσταση των διαμαρτυρόμενων είναι ότι στην Κάτω Αφαία οι χρήσεις γης επιτρέπουν μόνο κατοικία. Επίσης ζητούν την απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων σε όλους τους δρόμους της Άνω και Κάτω Αφαίας. Όπως φαίνεται από τη διαμόρφωση του χώρου, πρόθεση της επιχείρησης είναι η δημιουργία εισόδου – εξόδου βαρέων οχημάτων από την οδό Στρατηγού Σίμου Θεολόγου, δηλαδή μέσα από τη συνοικία.

Η Αφαία αποκρούει την εγκατάσταση επιχείρησης που απειλεί την ποιότητα ζωής στη συνοικία 3

Αποκαλυπτική του προβληματισμού είναι η ομιλία του προέδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κάτω Αφαίας, Σωκράτη Δελληγιάννη:

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να ενημερωθούμε και να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας σχετικά με την επικείμενη εγκατάσταση επιχείρησης συντήρησης και εμπορίας φορτηγών αυτοκινήτων και διαφόρων μηχανημάτων στον συγκεκριμένο χώρο όπως μας έχει αναφέρει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

Όπως μπορείτε να δείτε και σεις μια τέτοια δραστηριότητα στην είσοδο της πόλης μας και γενικότερα της Δυτικής Αθήνας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. Δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής υποβάθμισης αλλά κυρίως θέμα ασφάλειας.

Ήδη, κατά την μεταφορά και τοποθέτηση των κοντέϊνερ που βρίσκονται εδώ, προκλήθηκε πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό Αθηνών –Κορίνθου με κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και η πρόθεση δημιουργίας Εισόδου –Εξόδου βαρέων οχημάτων από την οδό Στρατηγού Σίμου Θεολόγου ώστε η κίνηση να διοχετεύεται προς την δυτική πλευρά, μέσα από τον οικισμό μας.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι στον συγκεκριμένο δρόμο και στους γύρω δρόμους κινούνται καθημερινά κάτοικοι, μαθητές, παιδιά, άτομα με αναπηρία και εργαζόμενοι. Στον οικισμό μας λειτουργούν δύο δομές ΑΜΕΑ καθώς επίσης και το Γυμνάσιο –Λύκειο ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ γεγονός που αυξάνει σημαντικά την ανάγκη προστασίας της περιοχής από την κίνηση βαρέων οχημάτων.

Επιπλέον ακριβώς απέναντι βρίσκεται η παιδική χαρά και η πλατεία, χώροι όπου καθημερινά συγκεντρώνονται παιδιά και ηλικιωμένοι. Πρόσφατα μάλιστα από τη διέλευση φορτηγού προκλήθηκαν ζημιές στην παιδική χαρά όπως αποδεικνύεται και από τις σχετικές φωτογραφίες.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητάμε να ΜΗΝ επιτραπεί η Είσοδος – Έξοδος βαρέων φορτηγών οχημάτων τόσο από την πλευρά της Εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου όσο, και ιδιαίτερα από την οδό Στρατηγού Σίμου Θεολόγου. Παράλληλα, επειδή έχουν καταγραφεί προβλήματα επικινδυνότητας από την διέλευση φορτηγών και στην περιοχή της Ανω Αφαίας ζητούμε την τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης διέλευσης βαρέων φορτηγών οχημάτων σε όλους τους δρόμους της Άνω και Κάτω Αφαίας.

ΘΑ θέλαμε επίσης να αναφερθούμε στο θέμα των χρήσεων γης. Το 2009 με το ΦΕΚ Νο 340/17.8.2009 έγινε τροποποίηση χρήσης γης στα οικόπεδα που εφάπτονται με την Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου. Από χρήση ΜΟΝΟ κατοικίας μετατράπηκαν σε ΓΕΝΙΚΗ κατοικία με συγκεκριμένες όμως εξαιρέσεις. Τα υπόλοιπα οικόπεδα του οικοδομικού τετραγώνου Νο 27 διατηρούν την χρήση που είχαν αρχικά.

Επίσης ζητούμε να ενημερωθούμε ποιές είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν την ευθύνη ελέγχου της νομιμότητας μιας τέτοιας δραστηριότητας και ποιά μέτρα μπορούν να ληφθούν σε περίπτωση παράνομης λειτουργίας.

Μοιραστείτε το άρθρο:
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *