ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Hoax για το Χαϊδάρι κάνει τον γύρο Τύπου και διαδικτύου

  • Τις τελευταίες μέρες περιφέρεται στο δίκτυο η φήμη ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου “πρωτοπορεί” πληρώνοντας αναδρομικά για δώρα εορτών και αδείας, μετά τις γνωστές δικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων ανά την Ελλάδα που δικαιώνουν προσφεύγοντες υπαλλήλους. Οι φήμη έγινε είδηση με την αναδημοσίευσή της στον ημερήσιο Τύπο και… έπεσε και το “Χαϊδάρι Σήμερα” θύμα. (Πληρώνονται ήδη αναδρομικά επιδομάτων εορτών και αδείας στον Δήμο Χαϊδαρίου).

Δεν είναι ακριβώς ένα από τα συνηθισμένα στην εποχή μας fake news, μια και δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση, αλλά είναι οπωσδήποτε μια λάθος είδηση που οφείλεται μάλλον στην δηλωμένη πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής. 

Το σωστό είναι ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου, αντίθετα με όσα γράφει ο “Ελεύθερος Τύπος” και λέει ο Σκάι, το Σταρ, το autodioikisi.gr κτλ., δεν πληρώνει στους υπαλλήλους του αναδρομικά για επιδόματα δώρων εορτών και αδείας -και μάλιστα ακόμη και σε αυτούς που δεν έκαναν αγωγή!

Για την ακρίβεια δεν έχει πληρώσει ούτε ευρώ… Και αυτό γιατί δεν έχει εκδοθεί ακόμη η δικαστική απόφαση επί της προσφυγής των υπαλλήλων του. Χωρίς αυτήν δεν μπορεί να γίνει βήμα. Από την άλλη, η πολιτική βούληση του δημάρχου έχει εκφραστεί (”Ναι σε 13ο-14ο μισθό – Όχι στον κυβερνητικό εμπαιγμό”). Ίσως είναι αυτή που οδήγησε κάποιους στο συμπέρασμα ότι ήδη “άνοιξε την κάνουλα”.

Εδώ βρίσκεται και το “ψητό”: Ναι μεν ο Μ. Σελέκος είναι υπέρ της καταβολής αναδρομικών και επιδομάτων, αλλά καλεί το κράτος να πληρώσει το “μπικικίνι”… Δεν μπορεί, σου λέει, ο Δήμος να πληρώνει “τα σπασμένα” για όποια αρμοδιότητα του πασάρει το κράτος και για όποια απόφαση πάρει κάποιο πρωί ένας πρωτοδίκης…

Στο μεταξύ, κάποιοι δήμαρχοι, που αισθάνονται καυτή την ανάσα των δικαιωμένων από δικαστήρια υπαλλήλων τους, παίρνουν τηλέφωνο τον Μιχάλη Σελέκο για να τους πει πώς στο καλό αυτός καταφέρνει και πληρώνει τα αναδρομικά! Άντε να τους εξηγήσει ότι όσα γράφονται είναι hoaxes…

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button