ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

“Halo effect” και “μη λεκτική επικοινωνία” στο 1ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου

1ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου

Οι μαθητές της Τρίτης Γυμνασίου του σχολείου μας είχαν σήμερα την ευκαιρία αλλά και την τιμή να συνομιλήσουν με τηλε-διάλεξη/διάσκεψη με τον Δρ. Περικλή Πολυζωίδη, Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Το θέμα που μας παρουσίασε ο Δρ.Πολυζωίδης -και κατόπιν συζητήσαμε- ήταν η πρώτη εντύπωση (ή αλλιώς “halo effect”) που σχηματίζεται από την εξωτερική μας εμφάνιση και πώς αυτή επιδρά στη διαμόρφωση της γνώμης του ατόμου που θα έρθουμε σε επαφή για πρώτη φορά, μια συμπεριφορά που παρατηρείται σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις κάθε είδους.

Επίσης αναφερθήκαμε στην σημαντικότητα των soft skills (χαρακτηριστικά της προσωπικότητας) που διαθέτει ή μπορεί να καλλιεργήσει ένα άτομο, ειδικά όταν πρόκειται να διεκδικήσει μια θέση εργασίας.

Τέλος, τονίσαμε τη σημασία της Μη Λεκτικής Επικοινωνίας (Γλώσσα του Σώματος), πως δηλαδή η μη λεκτική επικοινωνία κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις ή σηκώνει τείχη αδιαφορίας με τον συνομιλητή μας.

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή τον ομιλητή μας και παράλληλα συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις καθ’όλη τη διάρκεια της σύνδεσης. Τροφή για σκέψη και προβληματισμό όλα όσα άκουσαν και αυτό φάνηκε από τη συζήτηση που ακολούθησε με το πέρας της σύνδεσης.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δρ.Π.Πολυζωίδη για τον πολύτιμο χρόνο που μας διάθεσε… πολύ περισσότερο όμως τον ευχαριστούμε για την γνώση που μας μετέφερε, που προβλημάτισε τους μαθητές μας και που τους έδωσε έναυσμα να μελετήσουν σε βάθος θέματα που τους κίνησαν σήμερα το ενδιαφέρον και που θα τους βοηθήσουν στο άμεσο μέλλον.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button