ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

H Ασφάλεια Χαϊδαρίου εξάρθρωσε συμμορία απατεώνων με τζίρο πάνω από 1.000.000 ευρώ!

Είναι η επιτυχία της χρονιάς για το Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου, τα στελέχη του οποίου, μετά από εντατικές προσπάθειες και πολύμηνες έρευνες, εξάρθρωσαν πολυμελή εγκληματική σπείρα που διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος ανυποψίαστων ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα.

Tο παράνομο κέρδος των αδίστακτων κακοποιών εκτιμάται πως ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ! Τα 21 μέλη της ιεραρχικά διομημένης σπείρας που ταυτοποιήθηκαν είναι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, κυρίως από Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Καματερό. Ανάμεσα τους και τρεις γυναίκες, από τις οποίες η μία είναι ανήλικη.

Οι άνδρες του Τ.Α. Χαϊδαρίου όλο αυτό το διάστημα είχαν επικοινωνία με τα περίπου 200 θύματά τους από όλη την Ελλάδα. Για την επίτευξη του στόχου τους είχαν άμεση συνεργασία με αντίστοιχες αστυνομικές υπηρεσίες της  επαρχίας και ιδιαίτερα, προς την κατάληξη της υπόθεσης, με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, που συνέβαλε στις έρευνες και τη σύλληψη των δραστών, καθώς επίσης και στο σχηματισμό της δικογραφίας που αποτελείται από 3.500 σελίδες! 

Αφετηρία μια καταγγελία Χαϊδαριώτη

Το πουλόβερ αυτής της πολύκροτης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από τον Δεκέμβριο του 2020, όταν ένας Χαϊδαριώτης έπεσε θύμα τους και το κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Παγκρατίου, όπου έμενε τότε. Πιο συγκεκριμένα, οι απατεώνες τσέπωσαν τα δύο ρολόγια που είχε βάλει σε αγγελία έναντι 1.500 ευρώ το καθένα, χωρίς να πληρώσουν τίποτε.

Εκείνη τη περίοδο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο ανήλικες, ενώ ένας τρίτος συνεργός τους αναζητούνταν. Οι έρευνες όμως των ανδρών του Τ.Α. Χαϊδαρίου δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς αντιλήφθηκαν ότι η υπόθεση είχε μεγάλο βάθος. Ξεκίνησε έτσι ένας μαραθώνιος αναζητήσεων των υπόλοιπων δραστών και όλων των θυμάτων τους.

Από τιμαλφή μέχρι και τρόφιμα – Τα “μαϊμού” εμβάσματα

Ως προς τη μεθοδολογία της συμμορίας, τα μέλη της «ψάρευαν» θύματα στο διαδίκτυο μετά από δημοσιεύσεις αγγελιών πωλήσεων διαφόρων ειδών. Παράλληλα έρχονταν και σε τηλεφωνική επαφή με μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, προσποιούμενοι πως ενδιαφέρονται να αγοράσουν εμπορεύματα και συμφωνούσαν μαζί τους για την τιμή. Μάλιστα επεδείκνυαν στους συνομιλητές τους, μέσω εφαρμογής viber στο κινητό τους τηλέφωνο, απόδειξη καταβολής εμβάσματος σε συγκεκριμένη τράπεζα.

Με αυτή την πρόφαση τους ζητούσαν να τους τα στείλουν άμεσα με διάφορους τρόπους όπως με courier, ταξί, μεταφορική εταιρεία  ή ακόμα και με το ΚΤΕΛ την παραγγελία που “πλήρωσαν”. Ισχυρίζονταν πως τα χρήματα θα εμφανιστούν στο λογαριασμό του πωλητή μετά από τρεις ημέρες, λόγω valeur της τράπεζας.

Επίσης από αυτόν ζητούσαν τον αριθμό αποστολής του δέματος, ενώ χρησιμοποιούσαν σε κάθε περίπτωση διαφορετικό ονοματεπώνυμο. Άδικα όμως ο πωλητής περίμενε τα χρήματά του, αφού το έντυπο του εμβάσματος ήταν πλαστό και οι αριθμοί κινητών από τους οποίους τους καλούσαν, για να μην εντοπιστούν από τις αρχές, ήταν δηλωμένοι σε ονόματα αλλοδαπών, που ζουν εκτός Ελλάδος.

Φρόντιζαν μάλιστα μέσα σε λίγες μέρες να αλλάζουν τους τηλεφωνικούς αριθμούς. Έτσι η συμμορία κατάφερε να αποσπάσει από τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές, μέχρι βιομηχανικά προϊόντα, τρόφιμα και ελαιόλαδο. Στη συνέχεια μέλη της τα «έσπρωχναν» στην αγορά.

Πώς έπεσαν οι τίτλοι τέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά από συνεχείς εξιχνιάσεις, η υπόθεση ήταν καλά “δεμένη” και έφτασε στο τέλος της.

Το πρωί της  Πέμπτης, 1 Ιουλίου, αστυνομικές δυνάμεις από ολόκληρη τη Δυτική Αττική έκαναν εφόδους σε διάφορα σημεία της περιοχής, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πραγματοποιήθηκαν περίπου δέκα κατ’ οίκον έρευνες.

Συνολικά συνελήφθησαν 15 άτομα, ενώ άλλα έξι αναζητούνται. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα που τους παρέπεμψε στον Ανακριτή. Ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Στην πλειονότητά τους οι δράστες είναι σεσημασμένοι για παρόμοια ποινικά αδικήματα, κακουργηματικού χαρακτήρα.

Τα αμέσως επόμενα 24ωρα το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, αναμένεται να εκδώσει δελτίο Τύπου, όπως έγινε για την αντίστοιχη επιτυχία της Ασφάλειας Αγίας Βαρβάρας, που εξάρθρωσε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, στο οποίο δραστηριοποιούνταν και 4 Χαϊδαριώτες.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button