ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

H ανακοίνωση της Αττικής Οδού για τις ουρές χιλιομέτρων

Σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα με πολλούς οδηγούς να μένουν εγκλωβισμένοι για ώρες. 

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αττική Οδός για τις ουρές χιλιομέτρων που σχηματίστηκαν λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα». Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές.

«Η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί και δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο. Στο ύψος του Γέρακα μάλιστα έχουν «διπλώσει» νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά.

Στην Αττική Οδό των 70 χιλιομέτρων επιχειρούν 35 εκχιονιστικά μηχανήματα ή ένα κάθε δύο χιλιόμετρα και υπάρχει επάρκεια αλατιού. Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της Εταιρείας.

Η χιονόπτωση αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή είναι συνεχής και επειδή σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να ενταθεί σήμερα το απόγευμα και αύριο Τρίτη, συνίσταται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να έχουν απαραιτήτως μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Παραθέτουμε και τη γνώμη ενός πολίτη:

George Katsionis

ΝΤΡΟΠΗ μας τελικά. Δεν μπορούμε ούτε να συνεννοηθούμε σε μία κατάσταση ανάγκης. Έπρεπε να δοθεί αργία για όλο τον κόσμο! Εδώ και δύο ώρες διώχνουν ιδιωτικός και δημόσιος τομέας εργαζόμενους, που τους υποχρέωσαν να πάνε στην δουλειά τους το πρωί αφού δεν ήταν ακόμα χιονισμένα, και τώρα δεν μπορούν να γυρίσουν! Χιλιάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί! Θα κινδυνεύσουν άνθρωποι από κρύο, ρεύμα, φαγητό, θέρμανση, εγκλωβισμό, καύσιμα. Που το κάθε παιδί έχει τον γονιό του στο δρόμο… Και εμείς τις οικογένειές μας…

υ.γ. ζητώ συγνώμη για την οιαδήποτε συμμετοχή μου, μεγάλη ή μικρή δεν έχει σημασία, στην σημερινή παρωδία – αποτυχία μας…

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button