ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

H Amazon στην Ελλάδα – Καλοβλέπει κέντρο διανομής στο Θριάσιο

Η Amazon εμφανίζεται να σχεδιάζει την κατασκευή ενός κέντρου διανομής στη Δυτική Αττική. Η περιοχή του Θριάσιου φέρεται να επιλέχθηκε λόγω της εύκολης πρόσβασης στο λιμάνι και σε μεγάλους οδικούς άξονες, ενώ στην ίδια περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα μεγάλα πρότζεκτ του κλάδου των logistics, ενώ το σκέφτεται και η Cosco.

Ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε η Ελλάδα σχετίζεται με την τοποθεσία της χώρας, που της επιτρέπει να έχει πρόσβαση σε ολόκληρη την περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ είναι επίσης μία από τις κύριες χώρες και το σημείο εισόδου για τα κινεζικά προϊόντα, ανέφεραν όσοι γνωρίζουν την αγορά.

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες περί επέκτασης της παρουσίας της Amazon στην Ελλάδα είχαν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες. Ως γνωστόν, στις αρχές του 2020 η Amazon Web Services υπέγραψε Μνημόνιο συνεργασίας με την Ελλάδα για την προώθηση της καινοτομίας μέσω της συνεργασίας στην ψηφιακή διακυβέρνηση, την ψηφιακή υποδομή και στην εκπαίδευση δεξιοτήτων cloud.

Δημοσιεύματα είχαν αναφέρει πως ήδη συστάθηκε η «Amazon Data Services Greece Μονοπρόσωπη Α.Ε.»., με έδρα το Χαλάνδρι, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας περιλαμβάνονται οι cloud υπηρεσίες της θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού, Amazon Web Services (AWS).

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button