ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γολγοθάς η σύνδεση για τα δημοτικά – Τι συμβαίνει στο Χαϊδάρι

Πρώτη μέρα τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων η σημερινή, με τεράστια προβλήματα στην οργάνωση των ψηφιακών τάξεων. Γονείς καταγγέλλουν δυσχέρεια συνδεσιμότητας και ταυτοποίησης. Ας σημειωθεί ότι πρέπει να συνδεθούν 47.000 τάξεις με περίπου 1,6 εκατ. μαθητές και εκπαιδευτικούς, αριθμοί που, στην πρώτη τουλάχιστον μέρα δεν φαίνεται να είναι διαχειρίσιμοι από το σύστημα του Υπ. Παιδείας, όπως άλλωστε έγινε και τις πρώτες μέρες λειτουργίας της τηλεκπαίδευσης σε γυμνάσια και λύκεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε για το Χαϊδάρι, λίγοι μαθητές κατάφεραν να συνδεθούν και να συνεχίσουν απρόσκοπτα. Σε πολλές άλλες περιπτώσεις η σύνδεση επιτεύχθηκε τα πρώτα λεπτά αλλά μετά τους “πέταξε έξω”, ενώ πάρα πολλοί δεν κατάφεραν να μπουν ποτέ. Επίσης διαπιστώθηκε στο φαινόμενο στο ίδιο σπίτι να συνδέεται το ένα από τα δύο παιδιά, ενώ εμφανίστηκε και πρόβλημα στην ταυτοποίηση των μαθητών που εμφανίζονταν να φοιτούν σε άλλη τάξη από τη δική τους.

Χαρακτηριστικά, δείτε σχόλια γονέων στη σελίδα “Χαϊδαριώτες γονείς εν δράσει”.

Παρά τις διαμαρτυρίες πάντως, το υπουργείο Παιδείας, κάνει λόγο για “μεμονωμένες” περιπτώσεις και επισήμαναν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα webex.

Η τηλεκπαίδευση και για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτά και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button