ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Γκρίνια στην Αγία Βαρβάρα για τα ΕΛΤΑ – Τι είναι ο “ψηφιακός ταχυδρόμος” που τους υπόσχονται

Οι Αγιοβαρβαριώτες δεν θέλουν να χάσουν και τα ΕΛΤΑ (μετά από όλες τις τράπεζες και άλλες υπηρεσίες) και ο δήμαρχος Λάμπρος Μίχος έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη.

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ, από την πλευρά της, υπόσχεται πως, παρά το ότι θα κλείσει το κατάστημα, η εξυπηρέτηση δεν θα υποβαθμιστεί. Μάλιστα τονίζει ότι θα εφαρμοστεί πιλοτικά στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας ο “ψηφιακός ταχυδρόμος”.

Σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ, ο Ψηφιακός Ταχυδρόμος, δεν είναι απλώς ένας ταχυδρόμος της ψηφιακής εποχής, αλλά ένα ευρύτερο πακέτο υπηρεσιών, στην υπηρεσία του πελάτη. Περιλαμβάνει, τον ανθρώπινο παράγοντα, εφοδιασμένο με λογισμικό και συσκευές οι οποίες συνεργάζονται με τα ταχυδρομικά συστήματα υποστήριξης και θα δίνουν τη δυνατότητα στους ταχυδρόμους ή τους διανομείς να εκτελούν την καθημερινή δραστηριότητά τους στην πόρτα του πελάτη με σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες. Έτσι, ταχυδρόμοι και διανομείς θα είναι εφοδιασμένοι με συσκευές PDA ενσωματωμένη λειτουργία πληρωμών POS (tap & pay), οι οποίες θα επικοινωνούν με την mobile εφαρμογή του πελάτη για ανέπαφες αποστολές. Με τον τρόπο, εκτός από τη διαχείριση της ταχυδρομικής αποστολής, θα μπορούν να εισπράττουν, να πληρώνουν, ή να αντιπαραβάλλουν οποιαδήποτε παραγγελία, λογαριασμό, ή υπηρεσία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Προοδευτική” στα ΕΛΤΑ Αγίας Βαρβάρας υπηρετούν μόλις 3 διανομείς, ενώ το 2008 ήταν 12! Το αποτέλεσμα είναι κακή εξυπηρέτηση του κοινού, για παράδειγμα λογαριασμοί φτάνουν στα χέρια τους όταν αυτοί έχουν λήξει.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε και την παρέμβαση του κ. Λάμπρου Μίχου στη διοίκηση των ΕΛΤΑ:

Σχετικά με το ταχυδρομικό κατάστημα

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας Λάμπρου Μίχου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Ελληνικών Ταχυδρομείων  κ. Γρηγόρη Σκλήκα παρουσία του Βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Λοβέρδου.  

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος εξέθεσε τον προβληματισμό του για την εξυπηρέτηση των δημοτών της Αγίας Βαρβάρας μετά την απόφαση των ΕΛΤΑ για αναδιοργάνωση του δικτύου τους και την μεταφορά του έργου του καταστήματος Αγίας Βαρβάρας σε διπλανή περιοχή.

Ο κ. Σκλήκας δεσμεύτηκε ότι όχι μόνο δεν θα υποβαθμιστεί ο δήμος αλλά η περιοχή της Αγίας Βαρβάρας θα γίνει η πιλοτική περιοχή που θα εφαρμοστούν ως το τέλος της χρονιάς οι νέες υπηρεσίες του ψηφιακού ταχυδρόμου. Υπηρεσίες που θα φέρνουν στην πόρτα του δημότη ένα ολόκληρο ταχυδρομικό κατάστημα και θα μπορεί να στέλνει αντικείμενα, να παραλαμβάνει δέματα και συστημένα με αντικαταβολή, να εξοφλεί λογαριασμούς κοινής ωφέλειας και άλλες πολλές υπηρεσίες.

Παράλληλα συζητήθηκε και εξετάζεται η ανεύρεσή αναδόχου για την λειτουργία ταχυδρομικού πρακτορείου στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας για όλους τους δημότες, που επιθυμούν να εξυπηρετούνται στο ταχυδρομικό γραφείο.

Μια ακόμη διευκόλυνση που εξετάζεται για τους δημότες του Δήμου είναι η διερεύνηση για την τοποθέτηση ψηφιακών θυρίδων PostBox των ΕΛΤΑ στο Δημαρχείο της πόλης ώστε να μπορούν οι δημότες να παραλαμβάνουν δέματα 24 ώρες το 24ωρο.

Εκτός από τον Γιάννη Λοβέρδο, ενημερώθηκαν και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τη διευθέτηση του θέματος οι υπουργοί Άκης Σκέρτσος, Δημήτρης Παπαστεργίου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και οι βουλευτές Μαρία Συρεγγέλα και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίας Βαρβάρας:

Γκρίνια στην Αγία Βαρβάρα για τα ΕΛΤΑ - Τι είναι ο "ψηφιακός ταχυδρόμος" που τους υπόσχονται 3

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button