Ανανεωμένη η Πλατεία Πρωτομαγιάς στο Δάσος, με φρεσκοβαμμένα παγκάκια και τοιχία.

Αναγνώστες μας παρατηρούν τις τελευταίες ώρες να έχουν τοποθετηθεί κορδέλες σε παγκάκια σε διάφορα σημεία της πόλης. Χαρακτηριστικά, σήμερα το πρωί μάς έγραψε αναγνώστρια: “Καθώς πήγαινα προς το Μετρό παρατήρησα πως σε όλα (!) τα παγκάκια κατά μήκος της Καραΐσκάκη (από Χίου έως Ι. Οδό) έχουν τοποθετηθεί οι ειδικές κόκκινες – άσπρες κορδέλες και δεν μπορεί κανείς να καθίσει ούτε στη μία θέση. Η απόσταση μεταξύ τους μεγάλη. Υπάρχει κάποιος λόγος που γίνεται αυτό – και δεν μπορώ να τον σκεφτώ;”

Αρκετοί, λοιπόν, υποψιάστηκαν πως η κίνηση αυτή γίνεται με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού. Το «Χαϊδάρι Σήμερα» επικοινώνησε με το Δήμο για να μάθει τι πραγματικά συμβαίνει. Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μόρφη Σάββα μας ανέφερε, πως τεχνικά συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν τον ελαιοχρωματισμό τους.

Εργασίες γίνονται ήδη στην πλατεία Λαού, στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη και στην πλατεία Πρωτομαγιάς και θα συνεχιστούν σε κάθε πλατεία της πόλης. Με την ολοκλήρωση του ελαιοχρωματισμού σε κάθε παγκάκι, τοποθετείται κορδέλα για τρεις ήμερες, προκειμένου οι περαστικοί να μην καθίσουν και κολλήσουν μπογιά.

Ακόμα ο Δήμος αναμένει την πρόσληψη εποχιακού τεχνικού προσωπικού μέσω  της πρόσφατης προκήρυξης του ΟΑΕΔ, που θα αυξήσει σε δύναμη τα συνεργεία του.