ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γιάννης Θεοτοκάς: “Μακάρι να γίνονταν συνέχεια οικονομικοί έλεγχοι στον Δήμο Χαϊδαρίου”

Έναν “φίλο από τα παλιά” πρότειναν αρκετά μέλη της Νέας Δημοκρατίας Χαϊδαρίου για υποψήφιο δήμαρχο, θεωρώντας ότι έτσι θα λυθεί με τον καλύτερο τρόπο η αμηχανία στην οποία βρίσκεται η γαλάζια παράταξη στην πόλη μας. Μιλάμε για τον Γιάννη Θεοτοκά, που όμως και πάλι θα τους απογοητεύσει.

Για την ακρίβεια, δεν είναι η πρώτη φορά που πολλοί νεοδημοκράτες στρέφουν το βλέμμα προς αυτόν. Διότι πέρα από την αυτοδιοικητική του εμπειρία, την καλή του μόρφωση και την επιτυχημένη θητεία του σε κορυφαίες θέσεις μεγάλων εταιριών, κατάφερνε πάντα να απέχει από εσωκομματικές έριδες και τοπικές ίντριγκες. Ομοίως δεν το άγγιξε η φθορά της οκταετίας Μαραβέλια. Χαίρει λοιπόν της εκτίμησης του μεγαλύτερου μέρους των μελών της παράταξης. Παρόλα αυτά, όπως μάς είπε, δεν σκέπτεται σε καμία περίπτωση να θέσει υποψηφιότητα, επικαλούμενος τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Το «Χαϊδάρι Σήμερα» μίλησε με τον κ. Θεοτοκά για τα σχέδιά του και τις σκέψεις του ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου. Πρώτα μάς εξήγησε γιατί δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ούτε αυτή τη φορά.

«Η δουλειά του δημάρχου είναι 24ωρη. Αν δε λύσεις το βιοποριστικό σου, είναι πολύ δύσκολο να ασκείς τα καθήκοντα σου. Δεν μπορείς να λείπεις από τις γειτονιές. Πρέπει να είσαι εκεί και να λύνεις προβλήματα. Ήταν τιμητική η πρόταση που μου έκαναν, αλλά εγώ λόγω δουλειάς είμαι πάντα “γύρω-γύρω”. Σε διαφορετική περίπτωση, εκτιμώ πως, αν έβαζα υποψηφιότητα, θα ήταν πολυσυλλεκτική και αποδεκτή από έναν ευρύτερο χώρο».

– Πιστεύεις πως η Ν.Δ θα κατεβεί ενωμένη στο Χαϊδάρι σε αυτές τις δημοτικές εκλογές;
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δε νομίζω.

– Κατά την άποψή σου, ο διαχειριστικός έλεγχος που γίνεται στο Δήμο μας θα βγάλει αποτελέσματα σε βάρος της διοίκησης Μαραβέλια;
Δεν ασχολήθηκα καθόλου με αυτό το θέμα. Μακάρι να γίνονταν συνέχεια έλεγχοι εδώ και 30 χρόνια. Γενικός κανόνας είναι πως όταν γίνονται τακτικοί έλεγχοι αυξάνεται το ρίσκο στον “ενδιαφερόμενο” να κάνει κάποια παρανομία.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button