ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γιάννης Κέντρης: Θα συνεργαζόμουν ακόμα και με τον Σατανά, για ένα Χαϊδάρι όπως πρέπει

Η πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Κέντρη είχε την αναμενόμενη συνέχεια, καθώς βρέθηκε στη θέση του (άμισθου) αντιδημάρχου. Έτσι κι αλλιώς το είχε προαναγγείλει από το “Χαϊδάρι Σήμερα”, όταν μας δήλωσε ότι “είναι στην ευχέρεια του δημάρχου να με αξιοποιήσει στη διοίκηση”. Λοιπόν ο δήμαρχος τον αξιοποίησε ως αντιδήμαρχο Πρασίνου, ενώ την ίδια ώρα πρόσθεσε μία ψήφο υπέρ της παράταξής του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι τώρα έχει 15, ενώ για την πλειοψηφία απαιτούνται 17.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” ζήτησε την τοποθέτηση του Γ. Κέντρη για το δηλητηριώδες σχόλιο του Αποστόλη Θεοφίλη ότι η ίδρυση της δημοτικής του κίνησης στις δημοτικές εκλογές ήταν προμελετημένη, με σκοπό να αποσπάσει ψήφους οπαδών της Ν.Δ και στη συνέχεια να συνεργαστεί με τη σημερινή διοίκηση του Δήμου. Ο κ. Κέντρης μάς απάντησε: “Δεν σχολιάζω. Εγώ είμαι χαϊδαριώτης και θα παρέχω τις υπηρεσίες μου αμισθί. Με ενδιαφέρει μόνο το Χαϊδάρι. Θα συνεργαζόμουνα ακόμα και με το Σατανά, προκειμένου το Χαϊδάρι να είναι όπως πρέπει.”

Σχετικά με την παράταξή του «Χαϊδάρι Αναγέννηση», μας είπε ότι “το όνομα θα φύγει, όταν εγώ καταργήσω το ΑΦΜ του συνδυασμού”. (Θα ακολουθήσει τοποθέτηση του Γιάννη Θεοτοκά για τις εξελίξεις στην παράταξη “Χαϊδάρι Αναγέννηση).

Αντιδήμαρχος Πρασίνου

Στον Γ. Κέντρη διαβιβάστηκαν για ένα έτος οι αρμοδιότητες του Τμήματος Ανάπτυξης και Συντήρησης Πρασίνου, των Παιδικών Χαρών και της Διεύθυνσης Προστασίας και Ελέγχου του Περιβάλλοντος, που ανήκαν στη Μόρφη Σάββα.

Η Μορφή Σάββα, παραμένει υπεύθυνη Αποκομιδής απορριμμάτων, Ανακυκλώσιμων υλικών, Καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων, Διαχείρισης και Συντήρησης Μηχανολογικού Εξοπλισμού και Αποθήκης, Ειδικών συνεργείων και Πολιτικής Προστασίας.

Η μακρόχρονη θητεία του Γ. Κέντρη ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας στην δημοτική αρχή Μαραβέλια, χαρακτηρίστηκε από μια ορμητική εργατικότητα και κοντινή επαφή με τους εργαζόμενους, αλλά από την άλλη δεν υπήρξαν εκσυγχρονιστικές παρεμβάσεις, ιδίως προς τον τομέα της ανακύκλωσης. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός αφέθηκε στην τύχη του και το προσωπικό πήγαινε από μείωση σε μείωση, όχι με αποκλειστικά δική του ευθύνη, βέβαια. Το αποτέλεσμα ήταν ότι από τις αρχές της δεκαετίας η Υπηρεσία Καθαριότητας κατέρρευσε στο Χαϊδάρι.

Ο κ. Κέντρης μάς μίλησε για τις προτεραιότητές του στη νέα του θέση:

– Ποιοι είναι οι πρωταρχικοί στόχοι σας ως νέος αντιδήμαρχος Πρασίνου;

Καθαρισμός όλων των πεύκων της πόλης. Κόψιμο όλων των ξερών δέντρων και αντικατάστασή τους. Διαμόρφωση πλατειών, όπως της κεντρικής πλατείας, της πλατείας Αιγίνης, της πλατείας Μακρυγιάννη, πλατεία Σπυρουνάκου, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία. Ακόμα, προχωρήσαμε σε καθαρισμούς  στα παρτέρια της Κριεζώτου, ενώ άμεσα θα γίνουν εργασίες υδροδότησης των παρτεριών της Νάξου. Τις προηγούμενες ημέρες συνεργεία μας ολοκλήρωσαν εργασίες καθαρισμού στο πράσινο, στις οδούς Ρίμινι και Φλούντζη. Τις προηγούμενες ήμερες διαμορφώσαμε το Γήπεδο «Τάκης Χαραλαμπίδης», μαζί με παρτέρια της Ιεράς Οδού. Κάναμε παρέμβαση στο Αθλητικό Κέντρο του Δάσους, όπου θα συνεχιστούν οι εργασίες.

– Υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό;

Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας δουλεύουν υπερεντατικά και ανταποκρίνονται παντού.

– Πώς θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με τις μουριές που αρρωσταίνουν;

Θα φεύγουν και θα αντικαθίστανται από άλλα δέντρα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button