ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιάννης Κέντρης – “Στην ευχέρεια του δημάρχου η αξιοποίησή μου”

Δεν θα μπορούσε κάποιος να το θεωρήσει ως μη αναμενόμενο, με βάση τους πολιτικούς ψιθύρους εδώ και ένα χρόνο, αλλά δεν είναι και το πιο συνηθισμένο να αποχωρεί ένας πολιτικός από την παράταξη που ο ίδιος ίδρυσε. Από εχτές, λοιπόν, ο υποψήφιος δήμαρχος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, Γιάννης Κέντρης, είναι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Τους λόγους δεν τους εξήγησε, αλλά σε αποκλειστική του δήλωση στο “Χαϊδάρι Σήμερα” έδωσε τη σημαντικότερη είδηση της βραδιάς.

Με επιστολή που έστειλε στον Δήμο Χαϊδαρίου, μέσα σε λίγες σειρές ανέφερε ότι ανεξαρτητοποιείται από το «Χαϊδάρι Αναγέννηση», την οποία ίδρυσε προεκλογικά, και στο εξής θα είναι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, χωρίς πάντως να αναφέρει τους  λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Η επιστολή διαβάστηκε από τον πρόεδρο του Σώματος, Παναγιώτη Τσατσαρώνη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης   Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Την “ευκαιρία” δεν άφησε αναξιοποίητη ο συνδιεκδικητής του γαλάζιου “χρίσματος”, Αποστόλης Θεοφίλης, που σχολίασε τις εξελίξεις αφήνοντας αιχμές. Ο επικεφαλής της παράταξης «Το Χαϊδάρι Ψηλά» χαρακτήρισε τον Γ. Κέντρη σαν «ουρά» της σημερινής δημοτικής αρχής και ότι κατέβηκε ως υποψήφιος δήμαρχος με σκοπό να αποσπάσει ψήφους οπαδών της Ν.Δ και στη συνέχεια να συνεργαστεί με τη σημερινή διοίκηση του Δήμου. Παράλληλα ο κ. Θεοφίλης τόνισε πως ίσως για πρώτη φορά στην αυτοδιοικητική ιστορία ανεξαρτητοποιείται αρχηγός παράταξης.

“Στην ευχέρεια του δημάρχου η αξιοποίησή μου”

Ο κ. Κέντρης μίλησ στο “Χαϊδάρι Σήμερα” και άφησε ευθέως να εννοηθεί ότι ίδιος δεν θα έλεγε όχι στη συνεργασία με την διοίκηση Ντηνιακού. “Με βάση τον Κλεισθένη είναι στην ευχέρεια του δημάρχου να με αξιοποιήσει στη διοίκηση”, μάς είπε. Όμως, ως ανεξάρτητος πλέον, δεν έχει το δικαίωμα να εκλεγεί μέλος στην Οικονομική Επιτροπή ή στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Ακόμα τόνισε πως στις επόμενες δημοτικές εκλογές δεν θα συμμετάσχει, αφού αποφάσισε το 2023 να αποχαιρετήσει την αυτοδιοίκηση.

Άγνωστο είναι αν θα συνεχίσει να υπάρχει η παράταξη «Χαϊδάρι Αναγέννηση» στο Δημοτικό Συμβούλιο ή θα ιδρύσουν μια καινούρια οι δημοτικοί του σύμβουλοι Ελευθερία Τοκατλίδη και Γιάννης Θεοτοκάς. Πάντως από την αρχή της νέας δημοτικής περιόδου, όλα έδειχναν ότι η συγκεκριμένη παράταξη δεν θα είχε συνέχεια, καθόσον οι τρεις εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφραζαν διαφορετικές πολιτικές θέσεις στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ψήφιζαν με διαφορετικά πρόσημα.  

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button