ΚΟΣΜΟΣ

Γιάννης Αντετοκούνμπο για εμβόλιο, απλός και λιτός

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξήγησε γιατί έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο κόσμος του αθλητισμού δεν έμεινε, φυσικά, έξω από τη συζήτηση για το εμβόλιο και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όσα γίνονται αυτές τις ώρες στην Αυστραλία με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Πολύς λόγος έχει γίνει και στο ΝΒΑ για το αν θα πρέπει να πιέζονται οι αθλητές να εμβολιαστούν, ιδιαίτερα αυτοί που δεν έχουν καν την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Μετά το παιχνίδι με τους Μπούκλιν Νετς, o ηγέτης των Μπακς Γιάννης Αντετοκούνμπο, ρωτήθηκε σχετικά με την επιλογή του παίκτη των Νετς, Κάιρι Ίρβινγκ, να μην κάνει το εμβόλιο, πράγμα του του στερεί το δικαίωμα να παίζει στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας του, λόγω της νομοθεσίας της Νέας Υόρκης.

Ο Γιάννης έδωσε τη δική του θεώρηση των πραγμάτων και εξήγησε, με λιτό τρόπο, το λόγο που τον οδήγησε να κάνει το εμβόλιο.

“Ήθελα να προστατεύσω την οικογένειά μου και το έκανα. Και πραγματικά νιώθω άνετα μ’ αυτήν την επιλογή μου. Η ασφάλεια της μητέρας μου και των ανθρώπων γύρω μου είναι σημαντική. Ελπίζω ο καθένας να μπορεί να το καταλάβει. Κάθε περίπτωση βέβαια είναι διαφορετική, εγώ δεν μπορώ να πιέσω κανέναν. Εστιάζω στον εαυτό μου και στη δουλειά για την οποία πληρώνομαι”, τόνισε ο Έλληνας σούπερ σταρ.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button