ΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Για τις λειτουργίες ενός αυτόματου σε αποσυναρμολόγηση”

Κώστας Ασπρογέρακας
δημοτικός σύμβουλος
επικεφαλής της Δημοτικής Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης

Περίπτωση 1η

Συνδημότισσα και συνδημότης (ΑμεΑ) που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, απευθύνθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ζητώντας την συνδρομή της για την μετάβασή τους στην Μονάδα, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν την Δευτέρα (6/2/23) και ήταν αδύνατη η μετακίνησή τους με ταξί.

Η συνδημότισσα μας μεταφέρθηκε με πυροσβεστικό όχημα, ο συνδημότης μας δεν γνωρίζω πώς.

Η απάντηση που έλαβε η πρώτη ήταν «ο Δήμος μόνον ομαδικά μπορεί να κάνει μεταφορά δημοτών σε έκτακτες περιπτώσεις και όχι ατομικά». Ο δεύτερος δεν έμαθα αν και πώς μεταφέρθηκε για να κάνει την αιμοκάθαρση.

Περίπτωση 2η

Σε αίθουσα του Γ΄ Λυκείου, πριν από λίγο καιρό, «έπεσε» ένα κομμάτι σοβά απ΄ την οροφή της αίθουσας. Ειδοποιήθηκε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, ως έχουσα την σχετική αρμοδιότητα και ευθύνη, απ΄ τον Διευθυντή του Λυκείου, η οποία και έστειλε τεχνικό που φαίνεται ότι αποκατέστησε την ζημιά.

Όπως είχε δικαίωμα και υποχρέωση ο Διευθυντής, ζήτηση να του χορηγήσουν σχετική βεβαίωση ότι αποκαταστάθηκε η ζημιά και έχει καλώς, ώστε να ανοίξει και πάλι την αίθουσα για τους μαθητές.

Απ΄ το σημείο εκείνο και μετά τα πράγματα δυσκόλεψαν και ύστερα από παρέμβασή μου τόσον στον κον Αντιδήμαρχο της Τεχν. Υπηρεσίας, όσο και στην αρμόδια για τα σχολεία Αντιδήμαρχο, έλαβα επανειλημμένες βεβαιώσεις ότι άμεσα θα χορηγηθεί η απαιτούμενη «βεβαίωση», αφού βέβαια ο ένας Αντιδήμαρχος με παρέπεμπε στην άλλη, με αποτέλεσμα να μην έχει χορηγηθεί μέχρι και σήμερα η «βεβαίωση» και η αίθουσα να παραμένει «κλειστή», προς «δόξαν» των επιρριπτόμενων ευθυνών απ΄ τον έναν στον άλλο αντιδήμαρχο.

Κάθε καλόπιστη και ειλικρινής απάντηση, τουλάχιστον από εμένα, θα είναι καλοδεχούμενη.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button