ΕΛΛΑΔΑ

“Γέμισε η Βόρεια Εύβοια με ωραίους ανθρώπους”

Camping Rovies

Γέμισε το Κάμπινγκ και ο τόπος γύρω μου με ΩΡΑΙΟΥΣ ανθρώπους, κατασκηνωτές και εθελοντές. Γέμισε η Βόρεια Εύβοια με ανθρώπους που πάνε τριγύρω στα χωριά και βοηθάνε να καθαρίσουν τα σπίτια από τη μαυρίλα, να ξεφορτώσουν τα φορτηγά στα κέντρα διανομής, να μαγειρέψουν για κόσμο που δεν έχει ρεύμα.

Γέμισα με μηνύματα από χιλιάδες φίλους που ούτε καν έχουν έρθει στον τόπο μας ούτε καν έχουμε πιει έναν καφέ παρέα, αλλά η σκέψη τους είναι εδώ, μαζί μας, στο να ανακάμψει η περιοχή και οι άνθρωποι της. Λένε «κουράγιο» και έρχεται ένα κύμα από κουράγιου να μας σπρώξει να ξεπεράσουμε τις άσχημες συνθήκες.

Ακούς τη γιαγιά ότι θέλει να ακυρώσει το ραντεβού με τον γιατρό, για να κάτσει σπίτι να φτιάξει λουκουμάδες για τα «παιδιά» που της καθάρισαν το σπίτι. Βλέπεις χιλιάδες ανθρώπους που από τα λίγα που έχουν, ψάχνουν να βρουν τρόπο να στείλουν μερικά πράγματα εδώ στην καμένη Εύβοια. Είμαι σίγουρος ότι δεν τους περισσεύουν κι όμως στέλνουν. Η καρδιά τους και η σκέψη τους είναι εδώ.

Βλέπεις ένα ζευγάρι να κατεβαίνει όλο τον δρόμο από Σαλονίκη για να περιθάλψει μερικά αδέσποτα. Βλέπεις άλλους να στέλνουν ζωοτροφές για να εξασφαλίσουν αιγοπρόβατα και άλογα της περιοχής.

"Γέμισε η Βόρεια Εύβοια με ωραίους ανθρώπους" 3

Το σπουδαιότερο είναι ότι ακούς και βλέπεις από χιλιάδες ανθρώπους ένα δόσιμο και αυτό το δόσιμο δεν είναι τα υλικά αγαθά και τα χρήματα αλλά το δόσιμο χιλιάδων «τσουβαλιών» με κουράγιο, φιλία, αλληλεγγύη, στοργή, φιλότιμο, σύμπνοια, συνεργασία, βοήθεια, κατανόηση, ανιδιοτέλεια, αφιλοκέρδεια, συμπαράσταση και δεκάδες άλλες ανθρώπινες αξίες.

Και τελικά εμείς οι Ευβοιώτες γίναμε μερικές μέρες μετά τη φωτιά πολύ «πλούσιοι» ως άνθρωποι. Και ίσως πολλοί συνειδητοποιήσουν ότι κάποιες αξίες αξίζουν πολύ περισσότερο από όλα τα εκατομμύρια βαμμένα χαρτάκια που ονομάζονται χρήματα.

Είναι τιμή μου που φιλοξενώ εδώ στο Κάμπινγκ μερικούς από τους εθελοντές. Και είναι τιμή μου για την γνωριμία που έχω κάνει αυτές τις μέρες, έστω και από απόσταση, με εκατοντάδες φίλους που επικοινωνήσανε με κάθε τρόπο. Και φυσικά, νιώθω τιμή για τους συγκάτοικους μου κατασκηνωτές στο μικρό χωριό που ονομάζεται Κάμπινγκ Ροβιές.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button