ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γάμος ομοφύλων; Τι θα κάνει η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου;

176 Ναι έλαβε το σχέδιο νόμου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι σχετικές διατάξεις αποτελούν πλέον νόμο του Ελληνικού Κράτους.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ) καταψήφισε τις προτεινόμενες ρυθμίσεις που εισήγαγε προς ψήφιση η Κυβέρνηση με τη δική του πολιτική επιχειρηματολογία η οποία είναι μεν σεβαστή καθώς κάθε πολιτικό κόμμα, φορέας ή μεμονωμένο πρόσωπο δικαιούται να έχει την προσωπική του θέση και άποψη. Στη φιλελεύθερη δημοκρατία αστικού τύπου είναι κάτι δεδομένο πλέον. Τουλάχιστον αυτό το έχουμε στη χώρα. Άλλα μπορεί να μην έχουμε και εδώ κάπως μπορούμε να συμφωνήσουμε.

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής:

«ο πρώτος βασικός λόγος άρνησης του ΚΚΕ στην επέκταση του πολιτικού γάμου σε ομόφυλα ζευγάρια, που κατοχυρώνει την κοινή γονική μέριμνα, είναι η εμπορευματοποίηση της τεκνοποίησης και της τεκνοθεσίας.

Δεύτερος, εξίσου βασικός και αλληλένδετος λόγος, είναι ότι στην πράξη, με τα άρθρα του νομοσχεδίου παρακάμπτεται το κοινωνικό δικαίωμα του παιδιού στη σχέση μητρότητας – πατρότητας, ως μια εξελισσόμενη βιοκοινωνική σχέση».

Δεν θα μπω σε λογική αποδόμησης των επιχειρημάτων ή μη καθώς η κάθε ανάλυση μπορεί να ιδωθεί από οποιαδήποτε σκοπιά τη βλέπει ο καθένας και η κάθε μία. Για την ιστορική αλήθεια πάντως σύμφωνα και με επίσημες πηγές, για όσους έχουν διαβάσει, στη Σοβιετική Ένωση ενώ επήλθε μια μεγάλης έκτασης σεξουαλική απελευθέρωση των πρώτων ετών μετά τη Ρωσική Επανάσταση επί διακυβέρνησης Λένιν μετέπειτα η αντιμετώπιση των ομοφυλόφιλων άλλαξε. Επί διακυβέρνησης Στάλιν ήταν μέσα στις κοινωνικές ομάδες οι οποίες διώκονταν. Έχει ενδιαφέρον η μεταστροφή αυτή καθώς και η αναζήτηση των σχετικών τεκμηρίων. Ένας από τους λόγους είναι ότι είχαν τόσο αποδομηθεί οι σχέσεις ανδρών – γυναικών που δεν οδηγούσαν σε σταθερές οικογενειακές σχέσεις και στην απόκτηση παιδιών. Κάτι που όπως ξέρουμε είναι η βάση για την εδραίωση κάθε ολοκληρωτικού καθεστώτος, καθώς οι απόγονοι συνεισφέρουν στην κοινωνία, στις δομές του Κράτους και κυρίως στις στρατιωτικές υπηρεσίες.

Στα καθ’ ημάς εδώ στο Χαϊδάρι είναι λίγο οξύμωρο πως θα εφαρμοστεί στην πράξη ο νόμος αυτός από τη δημοτική αρχή που δεν πρόσκειται, δεν ανήκουν κάποια στελέχη της αλλά σύσσωμη ανήκει στο κόμμα (ΚΚΕ), κάτι που μετά παρρησίας το λένε και είναι επίσης σεβαστό.

Ο δήμαρχος όμως θα έρθει στη «δύσκολη» θέση να τελέσει γάμους ομόφυλων ζευγαριών την ώρα που το Κόμμα του καταψήφισε τη δυνατότητα να μπορούν να το κάνουν!

Σίγουρα έχει ενδιαφέρον και είναι άξιο αναφοράς, κάτι που προσωπικά δεν είδα από τους κάθε λογής ευαίσθητους που είχαμε σωρηδόν την τετραετία 2019-2023; Δεν είναι ένα γεγονός που αξίζει να σχολιαστεί ως ζήτημα επικαιρότητας;

Γιώργος Β. Αργυρόπουλος, τέως Αντιδήμαρχος, Δικηγόρος, LL.M., M.Sc., Ph.D. (c), [email protected]

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. Από πού προκύπτει αυτό που γράφεται ότι “σταθερές οικογενειακές σχέσεις και στην απόκτηση παιδιών. Κάτι που όπως ξέρουμε είναι η βάση για την εδραίωση κάθε ολοκληρωτικού καθεστώτος, καθώς οι απόγονοι συνεισφέρουν στην κοινωνία, στις δομές του Κράτους και κυρίως στις στρατιωτικές υπηρεσίες.” Παρακαλώ μα αναφορές σε πηγές η απάντηση σας, οτιδήποτε διαφορετικό θα το θεωρήσω στην σφαίρα της φαντασίας και δεν θα ληφθεί υπ’οψην.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button