ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γ. Θεοτοκάς: Δεν ήμασταν “λαγοί” του Ντηνιακού

Η ενσωμάτωση του Γάννη Κέντρη, μέχρι πριν λίγο καιρό επικεφαλής της παράταξης “Χαϊδάρι Αναγέννηση”, στην διοίκηση Ντηνιακού, ήταν αναμφίβολα το πολιτικό γεγονός του φθινοπώρου στην πόλη μας. Για όσα υποστήριξε ο ίδιος σχετικά με την απόφασή του, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ: “Θα συνεργαζόμουν ακόμα και με τον Σατανά, για ένα Χαϊδάρι όπως πρέπει. Μετά από αυτά όμως γεννιέται και το ερώτημα ποιο θα είναι το πολιτικό μέλλον των δύο άλλων δημοτικών συμβούλων της παράταξης, η οποία διαλύθηκε. Για το θέμα αυτό μίλησε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ο Γιάννης Θεοτοκάς.

Εν πρώτοις, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να εκφράσει δημόσια τη διαφωνία του για τις επιλογές τού πρώην επικεφαλής της παράταξης με την οποία εκλέχτηκε. «Ας κάνει ότι θέλει ο κ. Κέντρης», είπε. Η συνέχεια της συνομιλίας μας είχε ως εξής:

– Πιστεύετε κ. Θεοτοκά ότι η παράταξη που ίδρυσε ο Γ. Κέντρης μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει;

Προς το παρόν ναι. Αν καταργηθεί το ΑΦΜ της δεν θα μπορεί να υπάρχει, αλλά  η Ελευθερία Τοκατλίδη και εγώ θα υπάρχουμε ως εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι. Οι παρατάξεις άλλωστε είναι προσωποπαγείς.

– Σκέπτεστε με την κ. Τοκατλίδη να δημιουργήσετε μια νέα παράταξη ή να προσχωρήσετε σε άλλη; Ποιες είναι οι επόμενες πολιτικές σας βλέψεις;

Όχι δεν χρειάζεται άλλη παράταξη. Υπάρχουν και λόγοι πρακτικοί. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με τις ίδιες θέσεις και τον ίδιο τρόπο. Συνεχίζουμε με το ρόλο που έχουμε. Για το τι θα γίνει μελλοντικά θα εκτιμήσουμε τις την κατάσταση, όταν θα έρθει η ώρα της επόμενης αυτοδιοικητικής αναμέτρησης. Τότε θα εκτιμήσουμε τις συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί. Προέχει να δράσουμε επιτυχώς σαν ομάδα και σαν οντότητες.

– Με την κ. Τοκατλίδη συμφωνείται σε όλες τις πολιτικές τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Κατά βάση ναι. Καμιά φορά μπορεί να παίρνουμε διαφορετικές θέσεις, όπως και παλιότερα με τον τότε επικεφαλής μας. Δεν είχαμε σοβαρά θέματα διαφωνίας. Υπήρχαν διαφωνίες, όχι όμως σε στρατηγικό επίπεδο και στα πολύ σοβαρά θέματα της πόλης.

– Κάποιοι θεωρούν ότι η προεκλογική γειτνίαση των εκλογικών κέντρων των δημοτικών παρατάξεων Ντηνιακού και Κέντρη στην Καραϊσκάκη δεν ήταν τυχαία. Τι απαντάτε σ’ αυτό;

Όπως είπα στο Δημοτικό Συμβούλιο, διαβεβαιώνω πως δεν υπήρχε καμία πρόθεση συνεργασίας από πλευράς συνδυασμού. Μπορεί να υπήρχε στο μυαλό κάποιου ή να προέκυψε αργότερα. Πάντως ο συνδυασμός μας σε καμία περίπτωση δεν ήταν «λαγός» της παράταξης Ντηνιακού. Γι’ αυτό και εμείς οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι συνεχίζουμε ως ανεξάρτητοι.

– Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι έγινε ένσταση εναντίον σας από τον πρώτο επιλαχόντα του συνδυασμού, κ. Λεωνίδα Γιαννακόπουλο.

Αυτό χάθηκε. Η προσφυγή του για επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο Εκλογοδικείο απορρίφτηκε.

Επιμένει ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος

Πάντως οι διεργασίες στην πρώην παράταξη Κέντρη δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μας, ο κ. Γιαννακόπουλος προτίθεται να προσφύγει και πάλι δικαστικώς, ζητώντας να επανακαταμετρηθούν τα ψηφοδέλτιά του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε περίπτωση που δικαιωθεί και εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, δεν προτίθεται να συμπορευτεί με τη σημερινή διοίκηση του Δήμου.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button